Cea mai lungă domnie


Azi, ca în fiecare an de Sf. Ilie, mi-a venit de mai multe ori în minte acea descriere biblică despre întâlnirea cu Dumnezeu a proorocului (mai intimă decât suirile pe munte ale lui Moise):

« Că iată, Domnul va trece; şi înaintea Lui va fi vijelie năprasnică ce va despica munţii şi va sfărâma stâncile, dar Domnul nu va fi în vijelie. După vijelie va fi cutremur, dar Domnul nu va fi în cutremur; după cutremur va fi foc, dar nici în foc nu va fi Domnul. Iar după foc va fi adiere de vânt lin şi acolo va fi Domnul. »

Lucrurile cu adevărat importante trec prin lume ca o adiere de vânt lin. Pe care nu o simt cei care se aşteaptă la fulgere şi tunete.

Spre seară mi-am amintit  şi că 20 iulie 1927 a fost ziua în care a murit Regele Ferdinand Întregitorul. În aceeaşi zi, nepotul său, Mihai, în vârstă de 6 ani neimpliniti, este proclamat, în faţa Parlamentului, Rege al României « prin mila lui Dumnezeu şi voinţa naţională ». Cei trei regenţi depun juramântul în numele său. După 84 de ani de domnie, graţia de sus pare să fie încă peste Mihai al României. Voinţa naţională  s-ar putea deştepta.  Nu  cu surle şi trâmbiţe, ci încercând să simţim pe frunte acea adiere lină de vânt.

3 réflexions sur “Cea mai lungă domnie

  1. Doar o speranta infima mi-a mai ramas in privinta vointei de a se destepta a romanilor. Simt revolta si durere cand vad cum sta si inghite poporul acesta, cum isi pune libertatea si viitorul in mana oricui i le revendica cu cativa arginti sau cu vorbe goale si mincinoase, cum nu se mai trezeste sau nu mai vrea sa se trezeasca…
    Nunta regala din Anglia a starnit atat interes printre romanii de toate varstele! Le-a stranit admiratia, curiozitatea, visarea. Nu inteleg de ce nu stim sa privim la fel fata de Casa noastra regala. Probabil, din ignoranta sau din cauza unor idei gresite si insinuos induse de-a lungul anilor.
    Sunteti optimist in privinta romanilor…Eu nu prea mai am resurse…Si ma-ncearca dor prelung de parfumul unor vremuri rafinate ca o dantelarie, pe care nu le-am cunoscut, dar pe care sufletul meu le intuieste…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s