Bio


« Când te grăbeşti să pleci la muncă, pentru a face bani ca să-ți plătești produsele bio, de două ori mai scumpe, nu prea ai timp să le speli în patru ape, ca să nu faci holeră, ca în 1711, de exemplu. » E finalul unui articol  publicat de Val Vîlcu pe dcnews, cu vervă şi fără reverenţe faţă de modele zilei. Aş mai da şi eu cateva variante  pe modelul de mai sus.

Când te grăbeşti să pleci la muncă, pentru a face bani ca să-ți plătești produsele bio, de două ori mai scumpe, nu prea ai timp să …

… iei micul dejun

… simţi gustul pâinii sau măcar al cafelei de dimineaţă

… îţi folosesti sănătatea (apărată cu produse bio) pentru a face câţiva paşi în aerul tare al dimineţii

Şi fiindcă nu se hraneşte omul numai cu pâine, voi încheia cu o strofă cu trimiteri rustice (bio, aşadar)

Dacă alergi /Timpul va zbura înaintea ta ca un fluture/ Daca mergi / Timpul va veni în urma ta ca un bou blând (Juan Ramon Jimenez)

2 réflexions sur “Bio

  1. Ca mananci sau nu bio/eco/organic/natural ( sunt diferente foarte mari intre aceste denumiri, pe care multi nu le cunosc), oricum nu avem timp de toate activitatile de mai sus. Ca asa sunt vremurile. Nu ne mai traim noi viata, ne traieste ea pe noi.Cat despre produse bio, consider ca nu are cum sa existe produs 100% bio. Ca sa obtii un astfel de produs, trebuie sa ai nu numai un teren netratat cu ingrasaminte chimice, dar care sa fie si foarte indeparatat de orice sursa de poluare. Adica, nu pe planeta asta. 🙂 Plantele trebuie udate. Apa poate fi, la fel de bine, contaminata cu chimicale de la terenurile din jur. Ingrasamintele naturale pe care le folosesti, sunt luate de la animale. Dar, animalele unde cresc, ce mananca, ce beau, ce respira?
    Gandind putin in profunzime, vom descoperi ca nicaieri in lumea asta nu puteam spune ca facem agricultura sau orice alta activitate 100% bio.
    E o vorba: cu timpul, singurul lucru care creste in om, este cancerul. Evitand cat poti o alimentatie incarcata de chimicale, reduci riscul de boala ( oricare ar fi ea), dar cam atat. Pentru ca degeaba mancam bio, daca locuim intr-un oras poluat, daca bem o apa contaminata, daca nu facem sport si, in principiu, daca ne-am specializat in saritura cu bolta peste nevoile esentiale ale organismului nostru.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s