Născut în RSR


Constitutia României e o bucată de hărtie care nu valoreaza nimic. Nu garanteaza nimanui drepturile, dimpotriva, sefii de trib o scot de la naftalina doar pentru a imagina noi moduri in care poate fi folosita pentru incalcarea grosolana a acelor drepturi.

Stiu cam ce fel de constitutie e asta, pentru ca m-am nascut in RSR. In clasa a VIII-a studiam si dadeam lucrari de control din Constitutia RSR. Stiam chiar si atunci ca nu are nici o importanta pentru viata mea. Toata lumea stia ca era o fictiune.  Nimeni nu spunea asta cu voce tare.

Constitutia din 1991 este continuatoarea directa a constitutiei RSR. La fel ilegitima si la fel de  saraca in efecte asupra vietii de zi cu zi ca si cea dinainte. De data asta votata prin referendum, dar pe baza unei minciuni.

Minciuna a fost ca pentru a o rupe cu trecutul comunist trebuia adoptata o noua constitutie. S-a indus ideea ca a vota NU la referendum inseamna a prelungi valabilitatea constitutiei RSR. De fapt,  era nevoie sa declaram nula de drept constitutia din 1948 si urmatoarele. Automat, intra in vigoare Constitutia din 1923.  Pe care puteam sa o revizuim cat doream.

Constitutia din 2003 a primit, cu greu, la referendum, numarul de voturi cerute si chiar si asa a fost nevoie sa fie bagata pe sub usa: chipurile,  era necesara pentru a adera la UE. Din cate stiu eu, Marea Britanie nu are o constitutie  si e bine mersi in UE.

Dar cel mai uluitor lucru este ca exista in aceasta « constitutie » republicana un articol care nu exista nici macar in constitutiile stalinite – cel care stabileste ca anumite prevederi (de exemplu, forma de guvernamant republicana) sunt nerevizuibile. Punct. E un motiv suficient pentru mine sa dau NU oricarei « constitutii » care va contine actualul articol 152.

M-am nascut in RSR si am fost supus, nu cetatean, al acelei tari.  De 23 de ani mi s-a spus ca sunt cetatean al unei republici numite România.

Articolul 152 imi reaminteste ca nu am aceasta optiune. Nu pot hotarî si nici macar nu pot pune in discutie, conform acestui articol, tocmai minciuna fundamentala a legitimitatii republicii. Sunt somat sa ma supun unei hotarari luate de cativa sefi de trib. Pentru ca tara sa fie in continuare RSR (Republica Securistica România).

NU. Nu voi mai fi niciodata un supus al RSR.

4 réflexions sur “Născut în RSR

  1. Habar n-aveam de ceea ce ati scris aici , chiar daca si eu dadeam aceleasi lucrari de control . Nu intelegeam nimic pe vremea aia . Problema e ca si azi nu sunt multi cei care inteleg dedesubturile actualei Constitutii .

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s