Regina Mignon se intoarce acasa, în Balcani


Gradina de trandafiri - BalcicIn ceea ce urma sa fie gradina de trandafiri de la Balcic, Regele Alexandru al Sârbilor, Croatilor si Slovenilor avea lungi si interesante conversatii cu Regina Maria a României. De altfel, una dintre varietatile de trandafir care vor creste aici va fi denumita « Regele Alexandru ».  Dar Regina Maria ii mai oferise lui Alexandru Karagheorghevici si cea mai aleasa floare a familiei regale române: Principesa Maria a României, Mignon pentru cei fermecati de frumusetea ei diafana.

Mignon a fost prima si ultima Regina a Iugoslaviei. A ramas vaduva la 34 de ani, dupa ce Alexandru a fost impuscat la Marsilia de un terorist macedonean.

Timpul nu avea deloc rabdare. Patru ani mai tarziu moare Regina Maria a României. Inima ei se odihneste doar doi ani la Balcic, apoi rataceste pana in ziua de azi. Petru al II-lea, fiul Reginei Maria a Iugoslaviei, incearca sa se opuna lui Hitler si toata familia e nevoita sa plece in exil.

Maine, 26 mai 2013, Maria, Regină a Iugoslaviei si Principesă a României, va fi reînhumata la Belgrad, alaturi de Regele Alexandru. In cadrul aceleiasi ceremonii vor fi reinhumati si Petru al II-lea si sotia sa Alexandra a Greciei.

S-a nascut la Gotha in ianuarie 1900. A murit in 1961 la Londra. Intre aceste doua date lumea ei a cuprins Sinaia, Bucurestii, Iasii, Belgradul, Balcicul, Carpatii si Dunarea, Marea Neagra si Marea Adriatica.

3 réflexions sur “Regina Mignon se intoarce acasa, în Balcani

  1. Destinul tragic al unor tari vecine,Romania si Serbia!Cat ar fi fost de frumos sa ramanem Monarhii si sa avem alt destin!Au venit rusii bolsevici peste noi si au distrus tot cu senilele tancurilor!Acum dupa un simulacru de Revolutie,suntem in acelasi destin tragic si numai un miracol mai poate sa ne salveze!Traiasca Casa Regala a Romaniei!

    1. In Muntenegru, Casa Regala are deja, prin lege, un statut oficial; in Serbia, Printul Mostenitor Alexandru este foarte respectat in mediul de afaceri si posibilitatea revenirii la monarhie nu e neglijabila. Iar in Romania e de vazut doar cat de mult mai pot sa ne tina prizonieri o mana de securisti.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s