Câinii din Miorita aveau pedigree?


Mări, se vorbiră,
Ei se sfătuiră
Pe l-apus de soare
Ca să mi-l omoare
Pe cel moldovan,
Că-i mai ortoman
Ş-are oi mai multe,
Mândre şi cornute,
Şi cai învăţaţi,
Şi câni mai bărbaţi […]

 Un articol interesant pe tema sterilizarii cainilor cu stapân: http://peterlengyel.wordpress.com/2013/09/11/legea-genocidului-cainilor-non-arieni/

2 réflexions sur “Câinii din Miorita aveau pedigree?

  1. « …un real genocid canin – eradicarea genofondului tuturor câinilor non-arieni, a celor care nu sunt “de rasă pură” – In opinia mea, articolul induce in eroare grav, grav. Nu inteleg de ce nu se bate moneda pe faptul ca iubitorii de animale au 14 zile la dispozitie sa adopte cat mai multi caini. Exista si legea adoptiei la dstanta prin care nu trebuie sa ii iei acasa, ci doar sa platesti o suma lunara pentru intretinerea lor in adaposturi. In SUA in 48 de ore cainii nerevendicati se eutanasiaza FARA DISCUTIE. Eu locuiesc intr-un oras unde nu mai exista caini pe strazi, pentru ca au fost adunati in adaposturi si ma simt mult mai bine. Culmea, ma pot plimba si cu bicicleta. 🙂 Va convine sa traiti intr-un Bucuresti atat de mizerabil? Nu e vorba numai de haite (care te pot omori – zilele astea au iesit la iveala alte doua cazuri de copii atacati de caini: unul omorat in jud. Suceava si unul cu sindrom Down mutilat pe viata, adica a ramas fara organe genitale), ci si de excrementele peste care calcam zilnic, microbi, purici etc.

    1. Articolul domnului Lengyel nu vorbeste despre cainii de pe strazi; de altfel, daca cititi alte articole ale domniei sale pe subiectul cainilor vagabonzi o sa constatati ca are aceeasi opinie cu dvs. (exprimata chiar mai vehement pe alocuri!).

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s