O întrebare incomodă


Ce am zice şi ce am face daca un funcţionar public, despre care se spune că este corupt, ar declara: « Jumătate din averea mea o dau săracilor, iar daca am nedreptăţit pe cineva, întorc împătrit? »

25 réflexions sur “O întrebare incomodă

  1. Asta ar fi chiar o minune ! Ei , ce-am face …e mare lucru sa-ti recunosti greseala , daramite sa o si indrepti …Care ar putea fi bunul motiv ce l-ar putea determina pe un astfel de functionar sa faca asta ? !
    Nu oricine are sansa lui Zaheu …

  2. eu nu as face nimic, nu as zice nimic, dar as gandi ca nu ar trebui sa spuna asta ci sa faca (si poate face nu stiu eu)

  3. Dacă eşti întreg la minte, fucţionarule public /dovedit corupt/, treci la fapte! Dacă eşti în impas şi ai nevoie de o arie mai mare în care să arunci undiţa pentru a „prinde” şi mai mulţi „contributori”, ia măsuri; peste tot mişună rechinii. Cum adică „dacă ai nedreptăţit” pe cineva întorci împătrit? … Să înţeleg că majoritatea celor care te-au „omenit” sunt cel puţin atât de bogaţi ca tine? Contează pe mine, voi răspunde prezent la „execuţia publică”…

      1. Ar fi un gest de normalitate, nu o minune. Dar oare mai știm să recunoaștem normalitatea?

  4. Sper ca esti bine …ai putea sa scrii – in proza sau in versuri 🙂 -despre ,, harmalaie ,, , sau , nu …cum vrei tu , Ramona …

  5. Daca un functionar corupt al zilelor noastre ar face o astfel de declaratie si ar proceda in consecinta, reactia noastra majoritara ar fi, fara tagada, similara cu cea a multimii din vremea lui Zacheu: mirare, indoiala, judecata. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de acum 2000 de ani. Asa judeca si reactioneaza firescul mintii omenesti. Este greu sa recunosti minunea si o sa accepti. Nu stiu ce as spune sau ce as face, dar de a fi curioasa sa aud povestea acestui om.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s