Divorţul nu e o despartire …


… pentru că nu poţi despărţi ceea ce nu a fost niciodată unit …

… pentru că ura e o legătură puternică, prea tare pentru a fi ruptă printr-o decizie judecătorească …

… pentru că nu e o clarificare, o soluţie, ci acelaşi câmp al problemei, devastat de război, în care amândoi ne căutam morţii, răniţii şi dispăruţii …

… continuarea aici.

12 réflexions sur “Divorţul nu e o despartire …

 1. Poate ma ajuta Mary Ana si Ramona in privinta stilului : am incredere ca ele vor sti sa scrie si sa defineasca asta mai bine decat mine .
  Eu pot sa spun doar ca starea mea de spirit este alta dupa lecturarea pe Ralix . Nu stiu daca o faceti deliberat , dar scrieti altfel . Adica raportul minte – inima – imaginatie si alte ingrediente este mereu diferit ; parca folositi un alt algoritm ; sau , sa zic mai simplu , eu simt altfel .

  1. Gabi, nu stiu cum sa te ajut si tu ai descris cel mai bine ceea ce simti. Daca ai sesizat un alt stil este si datorita faptului ca Ralix este o revista care are un alt public tinta, cu accente pe anumite tematici. De exemplu, pe Ralix nu am vazut ca dl. doctor sa scrie despre monarhie (era un subiect recent discutat, de-asta l-am mentionat ca exemplificare 🙂 ), iar aici, pe blog, sunt abordate o varietate de tematici, de la poezie si psihiatrie, la istorie si cinematografie. Este normal sa avem stiluri diferite in abordari diferite.

   Am vazut ca aveti multe articole postate pe Ralix si am remarcat totodata si numarul de like-uri pe facebook. Am incercat sa citesc o mare parte dintre ele in seara asta si de departe preferata mea este http://ralix.ro/penelopa-sau-sirenele/

   1. Multumesc pentru aprecieri si pentru feedback. Intr-adevar, pe Ralix încerc sa abordez lucruri serioase pe un ton mai uşor sau lucruri care par uşoare în maniera « lucrurile nu sunt ce par a fi ».

 2. Ba aș spune că este o despărțire de o identitate. Ego-ul pierde un înveliș și suferă. Poate ca așa se explică incapacitatea multora de a rămâne singuri, măcar o vreme, după o separare. Au nevoie rapid de o altă identitate.

  1. Mă refeream la divorţ ca act public. Prea des oamenii se amagesc că daca au luat decizia de a divorţa au rezolvat o problemă. Divorţul nu rezolva nicio problema; dimpotrivă este doar recunoaşterea nerezolvării unor probleme

 3. Observ ca sunt vreo 500 de like-uri la acest articol pe Ralix. Tare iubit divortul asta 🙂 Desigur, apreciem si stilul.
  Ne-ati putea povesti si despre prietenie? Intr-un articol de azi despre aniversarea Principesei Margareta, ASR spune atat de frumos: « Prietenia nu se alege, se intampla si este ‘foarte asemanatoare cu dragostea’ « …

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s