Trupe de ocupaţie


„Așa cum ne învață istoria, domnia legii are nevoie să stea deasupra conjuncturilor. Astfel, ne vom bucura de respect și de prestigiu în fața prietenilor și în fața adversarilor.

Acum o sută patruzeci și cinci de ani, Regele Carol I, strămoșul meu, a rostit în Mesajul Tronului o frază pe care doresc să o reamintesc:

“Europa ne poartă astăzi un viu interes. Să ne unim dară cu toţii, spre a dovedi că suntem un popor demn de această bunăvoinţă”.

Așa să ne ajute Dumnezeu!” (extras din Discursul Principesei Margareta la Sesiunea Solemnă a Senatului din 17 iunie 2014, prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României)

Contra republicii minciunii: Regatul României

„Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa.”(MS Regele Mihai, 25 octombrie 2011)

Am vorbit toată luna martie despre Regatul României. Dar nu doar despre trecut era vorba, ci şi despre prezent. Cum şi azi, de ziua de naştere a Regelui Carol I (10 aprilie 1839), va fi vorba nu de planuri de trecut ci de planuri de viitor.

Hai să punem în paralel primii 20 de ani de domnie ai lui Vodă Carol (1866-1886) cu primii 20 de ani ai republicii postcomuniste (1990 – 2010).

În dreptul lui Vodă Carol avem:

1. O Constituţie atât de…

Voir l’article original 314 mots de plus

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s