Jurnal de român în Franța (11 – 14)


Z11, Rodez

Fac o plimbare până în satul cel mai apropiat, Druelle (Druela, în occitană). Un traseu de drumeție ușor și frumos. De altfel, mă și întâlnesc cu un grup de randonneuri (drumeți) și cu trei grupuri de cicliști în această după amiază de duminică în care poți auzi la kilometri prin liniștea profundă.

Z12, Rodez

Ședințele de echipă care au loc în fiecare dimineață sunt foarte utile. Atmosferă colegială care trece peste diferențele de vârstă, de statut, de origine. Peste două zile se pensionează o colegă infirmieră; are 41 de ani de muncă doar la Sainte-Marie și a prins vremurile când așezământul era administrat de o Maică-Superioară.

Z13, Rodez

Am făcut cunoștință cu secretarele serviciului în care lucrez. Foarte de treabă (notez  asta pentru că aveam alte așteptări!)

Z14, Rodez

Seara citesc dintr-un manuscris de 400 de pagini al doamnei V., internată aici. Susține că a fost plagiată de un scriitor francez foarte cunoscut, care ar fi folosit 20 de pagini din manuscrisul ei pentru un roman premiat în 2012. Am cumpărat și respectiva carte, să văd despre ce e vorba. Oricum, ca primă impresie, doamna V. scrie bine.

 

 

10 réflexions sur “Jurnal de român în Franța (11 – 14)

  1. ”Nothing is here to stay very long, just like a shape in the sand„ Îmi place mitul eternei reîntoarceri, ideea că ar putea fi ceva etern…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s