Journal d’arrière-garde: 11 septembre 2019


Copiii născuți pe 11 septembrie 2001 împlinesc azi 18 ani.

Vor putea vota la urmatoarele alegeri. Doar că majoritatea va alege să n-o facă. Dintre ei o minoritate radicală va face agenda prin acțiuni violente, în sensul larg al termenului.

Si vor avea câștig de cauză.

Pentru că asta e lumea de după căderea Turnurilor Gemene: o lume în care libertatea e o vorbă goala din lipsă de apărători. Curajul lipsește atunci când nimănui nu-i mai e rușine să tremure de frică.

Când nimănui nu-i mai e rușine.

2 réflexions sur “Journal d’arrière-garde: 11 septembre 2019

  1. FOS = Fear (frica psihologica, nu cea biologică ca raspuns firesc al corpului la un pericol concret si imediat), Obligation, Shame. Atunci cand acestea trei apar intr-o situatie, indiferent de natura ei, (politica personala, economica, religioasa) este un indicator cat de poate de clar ca avem de a face cu abuz.
    Omul constient nu are nevoie de aceste trei instrumente sau de porunci venite din afara lui pentru a sti cum sa traiasca armonios si inteligent printre semenii lui. Omul constient nu isi face si nu face rau celorlalti ca nu are de ce.
    Omul inconstient da, tremura de milenii de frica si de rusine, ignorant in privinta emotiilor lui, felului in care ii functioneaza procesul cognitiv, a comunicarii eficiente, si, prin urmare, manipulat din toate directiile (religia este fruntasa, in opinia mea), desi toti invatatorii spirituali ai umanitatii, incepand cu Buddha, Iisus, Meister Eckhart, Laozi, Rumi, pana la cei contemporani (Eckhart Tolle) au aratat cu degetul nu inspre cer, ci inspre noi insine.
    Asadar da, omul inconstient, pierdut doar in dimensiunea umana, uitandu-si natura christica, nu are cum sa-si tina in frau pornirile distructive pentru el si pentru cei din jur decat daca « tremura de frica si de rusine »…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s