Journal d’arrière-garde: 11 novembre 2019


10 întrebări pentru domnul președinte Iohannis:

1. Este președintele României dator să-i respecte pe toți cetățenii, chiar și pe cei care au fost corigenți la fizică sau la limba română?

2. Știe domnul Iohannis care este rolul principal al președintelui în politica internă? (pentru a evita repetarea declarațiilor anticonstitutionale din 10 noiembrie curent, să căutați în textul fundamental și să observați că lupta partizană vă este strict interzisă, domnule președinte!)

3. Este PSD un partid care funcționează într-un cadru legal?

4. Pe ce elemente s-a bazat domnul Iohannis când a afirmat ca PSD avea intenția sa nu mai organizeze alegeri dacă nu ar fi fost domnia sa ultimul apărător al democrației?

5. Cum se face că apărând democrația propune ca « obiectiv » eliminarea de pe scena politică a celui de-al doilea partid al țării?

6. Cerând sa fie reales, este normal ca președintele tuturor românilor să evite o confruntare cu reprezentantul a cel puțin 2 milioane de cetățeni care și-au exprimat un vot negativ în ceea ce îl privește pe domnul Iohannis ?

7. Se va delimita președintele de afirmațiile jignitoare la adresa electoratului (și pe alocuri condamnabile penal) ale consilierului său, Rareș Bogdan?

8. Unde a lăsat domnul Iohannis bunele maniere și abilitățile de mediator atunci când acceptă să se dea comunicate în numele său în care se spune că o doamnă pe care el însuși a acceptat-o ca prim-ministru timp de aproape 2 ani nu are nivelul de inteligență cerut pentru o dezbatere?

9. Vreți sa spuneți, domnule Iohannis, că un electrician, ca Lech Walesa, de pilda, n-ar fi trebuit acceadă la funcția de președinte?

10. Sunteți conștient că sunteți în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, când țara ar avea nevoie de un unificator?