Darul suprem

O Dom Supremo, traducere şi adaptare liberă de Paolo Coelho, după THE GREATEST THING IN THE WORLD de Henry Drummond

Fragmente

Există cel puţin un lucru mai important decât fericirea: e sfinţenia. Aceasta nu e la îndemâna noastră. Dar este la îndemâna noastră să-i facem pe alţii fericiţi. Dumnezeu a pus acest dar în mâinile noastre, şi nu ne costă aproape nimic.

De fapt, dacă ne uităm cu atenţie la calcule, ne dăm seama că nu ne costă absolut nimic.

Chiar aşa, de ce ne codim să-l bucurăm pe aproapele nostru? Fericirea nu e un bun care se înmulţeşte în captivitate, nici nu e ceva care se diminuează când se dă. Dimpotrivă, doar semănând fericire reuşim să ne mărim partea.

………………………………………………………….

Aproape toată lumea, în acest moment, merge pe o pistă falsă pentru a ajunge la casa Fericirii. Se gândeşte prea mult la a avea şi a primi, la a etala, la a cuceri, la a fi cândva servit de alţii. Asta e ceea ce majoritatea persoanelor numesc realizare.

Realizarea e însă a da şi a servi. Cel care doreşte să fie mai mare între voi, a zis Hristos, acela să-şi servească aproapele. Oricine vrea să fie fericit trebuie să-şi fixeze în Dragoste întâlnirea sa cu viaţa. Restul nu are importanţă.

…………………………………………………………..

Acesta trebuie să fie obiectivul nostru în lume: să învăţăm să iubim.

Viaţa ne oferă mii de oportunităţi pentru a iubi. Fiecare bărbat şi fiecare femeie, în fiecare dintre zilele vieţii lor, au un frumos prilej de a se preda Iubirii. Viaţa nu e o lungă lucrare, ci o constantă învăţare.

Şi cea mai importantă lecţie e: a învăţa să iubeşti.

Să iubeşti de fiecare dată mai bine.

……………………………………………………………..

Ce face dintr-un om un om mare?

Practica. Nimic altceva.

Dacă un om nu îşi antrenează braţele, nu va avea niciodată muşchi. Dacă nu-şi exersează sufletul, nu va avea niciodată tărie de character, nici idealuri, nici frumuseţea creşterii spirituale.

Iubirea nu e un moment de entuziasm.

Iubirea e o exprimare bogată puternică şi generoasă a vieţilor noastre – e personalitatea omului în cea mai completă dezvoltare a sa.

Şi pentru a o construi avem nevoie de o practică permanentă

……………………………………………………………………………….

Ioan nu ne spune că lumea e greşită; spune că “va trece”

Sunt multe lucruri în lume care sunt frumoase; lucruri care ne entuziasmează şi lucruri care ne înalţă.

Dar nu vor dura. Toată împărăţia lumii acesteia, încântarea privirii , plăcerile cărnii, orgoliul, toate există doar pentru un scurt moment.

De aceea, nu vă lăsaţi dragostea să se agaţe de lucrurile lumii. Nimic din cele ce sunt în lume nu merită devotamentul şi timpul unui suflet nemuritor.

 

Une réflexion sur “Darul suprem

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s