Eu

 

 

 

 

 

Curriculum vitae (pentru perioada 1967 – 1989 cred ca s-ar fi numit autobiografie)

Nascut pe 12 ianuarie 1967 la Craiova, Dolj, Republica Socialista Romania.

Nume de familie: Ghenea

Nume de botez: Dan Nicolae

Parinti : Maria si Anghel

Bunici: Radu si Ecaterina (Olga), Ilie si Elena

Nasi: Maria si Nicolae

 1973 – 1981: Scoala generala la Craiova (as retine din aceasta perioada faptul ca eram portarul titular al echipei de fotbal a clasei, citeam mult si trimiteam in fiecare luna la Gazeta Matematica plicul cu probleme rezolvate)

1981 – 1985: Liceul de matematica-fizica „Nicolae Balcescu” din Craiova (inainte de 1948 si dupa 1990: „Colegiul National Carol I”); olimpic la matematica, romana, biologie; pasionat de filozofie, formatia Compact, jocul de bridge si filmele iugoslave.

 1985 – 1986  stagiul militar

 1986 – 1992 – Facultatea de Medicina a UMF „Carol Davila”, Bucuresti;

1992 – 1994 – intern prin concurs la Institutul National de Sanatate Publica, Bucuresti

1994 – 1999 – rezidentiat in psihiatrie;

1996 – 2000 – formare in psihoterapie familiala

1999 –2000: medic specialist in psihiatrie la Spitalul „Prof. dr. Al. Obregia”, Bucuresti

 1999 – 2005: membru al comitetului de redactie al Revistei Romane de Sanatate Mintala

2000 – 2006: coordonator de program la Liga Romana pentru Sanatate Mintala

2002 – 2008: membru al European Network of Mental Health Reformers

2003 – 2006:  expert tehnic al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

2005 – 2006:  coordonator al programelor de sanatate mintala ale Ministerului Sanatatii

2006 –2008: expert in dezvoltare de servicii de sanatate mintala la Centrul National de Sanatate Mintala

2000 – prezent: medic specialist in psihiatrie la Medicover

In timpul liber imi place sa citesc, sa ascult muzica, sa ma joc si sa discut cu fetele mele (Gabriela Emanuela, 20 ani, Nicoleta Anastasia, 16 ani, Andreea Simona, 12 ani), si alte lucruri care nu se pomenesc intr-un CV comme il faut.

Cu Cristina sunt casatorit de 22 ani si o iubesc de 23.

Nu ma intrebati de ce am ales psihiatria. Nu-mi mai amintesc (probabil ca erau niste foarte bune motive). Stiu insa de ce o fac inca: pentru ca am o datorie care creste mereu – pana acum in jur de 20 000 de oameni mi-au vorbit faţa catre faţa si fiecare m-a invaţat cate ceva.

36 réflexions sur “Eu

  1. Salut Dan, pai cand publici « a sectiunea “despre mine” o scurta istorie a activitatilor mele pe taramul ONG, din 1992 pana in zilele noastre » ca deja sunte pe 2 :). Mercy frumos si asteptam. Cu stima Cristian

    1. Da, nu prea m-am tinut de cuvant; a ramas pana la urma versiunea foarte scurta in « Proiecte curente ». Multumesc pentru interes; ca sa iti raspund totusi iti voi spune ca am fost voluntar la actiunile din anii 1992 – 1997 ale Asociatiei Psihiatrilor Liberi, am fost membru activ al LRSM din 1997 (intre 2000 – 2006 fiind coordonator de programe), am fost implicat intre 2002-2006 in actiunile initiate de Geneva Initiative on Psychiatry, fiind membru fondator al European Network of Mental Health Reformers; am fost implicat in ultimii ani in proiecte ale Penal Reform International, Salvati copiii, Estuar si European Forum of Primary Care.

  2. Multumesc pentru raspuns.Sunt din alt oras si nu pot deocamdata sa ma deplasez iar pentru a comenta aici e prea mult.Ce-as putea sa fac ?

    1. Credeti ca e buna adresa pe care mi-ati lasat-o ?Ceva nu merge.Oricum , va doresc o zi buna in continuare .

    1. Asa cum am spus: e foarte angajant. Mai ales cand acei oameni iti fac onoarea sa investeasca sperante in tine. Numarul in sine chiar nu e important pentru mine; eu l-am aflat atunci cand incercam sa gasesc cea mai potrivita formula de a va comunica sentimentul de recunostinta fata de acesti oameni; m-am gandit ca linbajul cifrelor este foarte utilizat si pare sa aiba un impact mare (chiar si emotional!) in zilele noastre.

    1. Denumirea « psihologie inversa » e o formulare nefericita (am apelat la google si am aflat ce inteleg prin asta cei cativa care folsesc conceptul) Am folosit insa tehnica interventiei paradoxale in abordarea unor persoane suferind de tulburari psihotice. Nu cred ca e utila in terapia de cuplu, in orice caz nu as recomanda-o in acest domeniu.

  3. Ti-am lasat un mail pe adresa mentionata pe site la rubrica de contacte. Daca suna ceva interesant din ce am scris acolo ma gasesti prin modalitatile de contact din mail.
    O zi buna
    Eduard

  4. Angajant, asa cum ai spus, e tarimul psihiatriei si ‘consumabil’ bun in egala masura. Eu pot zice doar ca fiecare sfirsit(din cele 200) la care am asistat m-a invatat cite ceva. Poate de aceea n-am mai putut continua atunci cind literatura si pictura nu mi-au mai fost de ajuns.
    Imi pare bine de cunostinta, d-le doctor !

  5. 12 ianuarie, aha deci suntem aceeasi zodie! 🙂 cunosc bine Craiova de care-s « legata » sentimental: vechi si dragi prieteni… pe care i-am vizitat acum 3 ani, fiind pentru câteva zile la Pitesti-ville! 🙂

  6. Cultura generala te-a ajutat sa obtii un premiu important si la un concurs de gen.eu te dau exemplu copilului meu si cred mult in capacitatile tale terapeutice.sigur nu este doar tehnica si medicamentatie ci si puterea vindecatoare emanata dintr-o contiinta atat de inalta ca a ta.salutari si mult bine!

  7. Bună ziua,

    Am încercat să fac o programare mamei, ca de obicei – la Medicover. Însă mi s-a comunicat că s-a încetat colaborarea f. recent, cred că săptămâna aceasta. Unde vă mai putem găsi, dacă posibil?

    Mulțumesc.

    Toate cele bune!

  8. La mulți ani! Anul acesta nu vine cu vești bune de Moș Nicolae, dar sper să gasiți, totuși, resurse să vă bucurați de această zi.

  9. La mulți ani! Sper că sunteți bine. Cum știu că vă e dor de niște oameni, vă trimit în dar doi, unul de Moș Nicolae și celălalt de ziua dumneavoastră, în ianuarie: Alex Christoforou și Alexander Mercouris. Îi găsiți pe ambii pe youtube.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s