Tiramisu


O colegă se mărită  şi m-a întrebat care sunt ingredientele unei relaţii reuşite. Ii răspund cu o reţetă de tiramisu.

Ingrediente:

3-8 valori comune / 120 drame de atracţie fizică / un pahar de vin plin ochi de admiraţie pentru partener(ă) / o jumatate de oră de empatie pe zi / 750 de drame de încredere / 2 pachete de pişcoturi de sprijin şi contact fizic / 2 căni de răbdare (cu cateva picături de esenţă de vacanţe) / câteva boabe mari de fair-play proaspăt măcinat, pentru pudrat.

Mod de preparare:

Se bat nucleele de valori comune cu atracţia fizică pană se albesc; se pun la foc blând amestecând până când capătă consistenţă, adăugând treptat vinul admiraţiei (în circa 7 ani, punând cu grijă fiecare strop – ar trebui să fie 2-3 picături pentru fiecare zi). Se încorporează încrederea, de preferat cu mijloace tradiţionale: a spune ce vei face şi a face ce ai spus. Adăugaţi în fiecare zi jumătatea de oră de privit lumea din papucii celuilalt; nu uitaţi să-i spuneţi şi partenerului ce aţi văzut de acolo. Se păstrează amestecul la temperatura Crăciunului în urmatorii 10 ani. Intre timp se prepară cele două căni de răbdare tare, în care se picură 10 – 20 de picături de vacanţe frumoase. Se înmoaie pişcoturile de sprijin şi contact fizic plăcut în amestecul obtinut mai sus şi se lasă cel puţin 2 ore în fiecare zi. Se asamblează crema şi piscoturile, se pudrează cu fair-play şi avem un delicios cuplu de vârstă mijlocie.

Puteti încerca şi reţeta de tiramisu. Am schimbat doar numele ingredientelor (dar lista e completă) şi unităţile de măsură, uneori; după ce descoperiţi corespondenţele reţeta devine riguros exactă.

 

20 réflexions sur “Tiramisu

 1. 26 martie .Gabriel a implinit 20 de ani .I-am facut cadou aceasta reteta de tiramisu s-o aiba pentru mai tarziu .Multumim pentru ea .

 2. Mi-aţi adus aminte de Radu Anton Roman cu povestea din spatele deliciosului desert, domol si frumos spusă. Lipseşte, totuşi, un ingredient esenţial: umorul. Cum spunea Tolstoi: “Nimic nu uneşte mai mult oamenii decât râsul. »

  1. Exact la umor ma gandeam si eu!! Topeste incordarea, tensiunea… cel putin asa am observat, in experienta mea. Mai ales daca putem sa radem impreuna.

   1. Ei bine, tocmai asta e: sa radem impreuna. Si cred ca asta nu e o calitate pe care o avem (celebrul simt al umorului) ci o deprindere, un efect al unei bune relatii.

 3. Poate da, poate nu. Cred ca umorul e o calitate supraevaluata in construirea unei relatii. L-as pune totusi pe farfurie, ca decor placut, nu mai mult. Cred ca Tolstoi avea mai multa (prea multa) experienta cu lipsa umorului la cei din jur; poate de aceea supraevalua capacitatea de legare a rasului.

 4. Să nu uităm că mâncăm mai întâi cu ochii! Ce folos că e bună mâncarea, dacă, privind-o, îţi vine mai degrabă poftă de croşetat decât de înghiţit?
  Poate ne spuneţi odată de ce Tolstoi era într-atât de privat de voie buna.

 5. Să nu uităm că mâncăm mai întâi cu ochii! Ce folos că mâncarea este bună, dacă, privind-o, te apucă mai degrabă poftă de croşetat decât de gustat bucatele_
  Poate ne spuneţi odatâ de ce era Tolstoi într-atât de privat de voie bună…

   1. Sofia Andreevna Tolstaia, foarte devotata operei scriitorului, mama a 13 copii, cu 16 ani mai mica decat Lev Nicolaevici. Eu cred ca ar fi cam mult sa-i cerem acestei femei cu multe griji sa mai aiba si umor.

 6. Pot fi necesare toate ingredientele enumerate in reteta dar daca stam sa ,,dramuim »cat pune fiecare s-ar putea sa dam gres.In casnicie exista f. multe momente cand unul din cei 2parteneri se ,,casneste »mai mult ca lucrurile sa mearga bine.Si da ,ebine ca unul din cei doi sa aiba mai mult umor si fantezie;asa face ca celalalt sa treca mai usor peste momente grele. Fiecare vine in cuplu cu o zestre genetica,cu obiceiurile si invatatura capatate pana atunci .cu o familie pe care a avut-o si pe care nu poate si nu trebuie s- o ignore si astea fac ca ,,rodajul »sa fie anevois daca nu se fac eforturi de amandoi sa -si educe individualitatea cu ochii mari deschisi spre nevoile celuilalt. Va spun insa ca daca dragoste nu e,nimic nu e;numai astfel poti sa raspuzi la cele spuse de preot in biserica:Ceeace domnul a unit omul nu are voie sa desfaca! Va spune aceasta cineva care se indreapta spre 50 ani de cand si-a unit destinul cu omul drag.

 7. Mulțumesc pentru rețetă ! Cămara mea este cam goală, mă duc să caut ingredientele, și cum ar zice copilul meu, frate, s-o mai găsi pe undeva încrederea?

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s