[Nimeni să nu se laude cu oameni]


Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înţelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înţelept. Căci înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: « El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor ». Şi iarăşi: « Domnul cunoaşte gândurile înţelepţilor, că sunt deşarte ». Aşa că nimeni să nu se laude cu oameni.   (Prima Epistolă către Corinteni a Sf. Ap. Pavel)

2 réflexions sur “[Nimeni să nu se laude cu oameni]

  1. Adevarat este ca Marchizul de Mirabeau in opera sa -Prietenul oamenilor -defineste filosofia ,,arta ratiunii celor care nu au convingeri religioase ». Si cat a luptat Voltaire impotriva bisericii si religiei. Dar acum lucrurile pare ca s-au schimbat. Nimic nu ma intristeaza mai mult decat sa vad oameni care se indeparteaza de credinta doar pentru ca simt ca sunt mai putin liberi. Doar credinta te face intelept. Nu credeti ca invatamintele duhovnicesti sunt pt fundamentarea celui mai bun si sanatos stil de viata ?

    1. Sfaturile pot fi primite doar atunci cand se coc. Si se coc doar atunci cand primitorul a trecut proba gandirii libere, a incercarii si erorii urmate de intoarcerea mintii (metanoia)

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s