[Românii sunt generoşi]


pm2Secvenţă remarcabilă de dialog:

Reporter: Au învăţat românii să fie generoşi?

ASR Principesa Margareta a României: Da… de fapt, nu au învăţat… deci… cred că românii sunt generoşi… De când am venit prima data aici în anii ’90 am văzut cât de generoşi sunt.

Secventa de mai sus o puteti vedea la Ora Regelui, episodul din 8 decembrie – care mai cuprinde si un interviu scurt, dar interesant, cu Regele Simeon al Bulgariei si prima parte a unui documentar despre Regina Maria a Iugoslaviei (nascută Principesa Mărioara a României).

A întâlnit principesa doar români generoşi? Sau frumusetea este in ochiul care priveste? Dar daca v-as spune ca am ajuns, in 1991, int-un stagiu de pediatrie intr-un loc pe unde trecuse Principesa Margareta cu doua sau trei saptamani inainte si inca se simtea o emulatie întru generozitate a intregului personal al acelei sectii?

5 réflexions sur “[Românii sunt generoşi]

  1. Eu cred ca UNII dintre romani sunt generosi, UNII dintre romani sunt destepti, UNII dintre romani sunt verticali si asa mai departe…

    1. Doar UNII(foarte putini) se manifesta generos in ORICE situatie. Toti pot insa sa isi exteriorizeze generozitatea daca au modele pentru asta. Un cantec oltenesc spune « Cin’ se ia cu mine bine/ Ii dau haina de pe mine ». Sunt oameni care pot sa scoata usor, aproape in joaca, bunatatea din oameni. Altii, din pacate, nu se gandesc decat cum sa stimuleze rautatea si sa profite de ea. Din nefericire, acestia din urma ne conduc azi. Pana cand?

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s