7 avantaje ale monarhiei constitutionale


Reprezentativitate
Echidistanta
Stabilitate
Profesionalism
Educatie
Continuitate
Traditie

(mai pe larg pe blogul Regatul României)

16 réflexions sur “7 avantaje ale monarhiei constitutionale

 1. Ma apropii cu emotie de Piata Unirii din Cluj. Pe langa mine se rostogolesc, laolalata, bulgari de soare si ecoul unor cantece populare romanesti. In piata, forfota, polen, elice de papadii zburand prin aer, corturi ridicate la cantatul cocosului, oameni curiosi. 10-12 mai – Zilele satului romanesc, anunta plictisit un afis tremurat de vant. Nimic despre monarhie. Pe scena, oameni in costume negre, de care istoria se va lepada cu lehamite, incearca sa convinga audienta ca, pana si noaptea, grija satului romanesc le ridica pulsul si le innoada lacrimile in barba. Cativa ii cred si aplauda frenetic. Cei mai multi tac innourat si dispretuitor.
  La cativa pasi mai incolo, un cort modest pe care sta scris simplu « Monarhia restaureaza Romania » si drapelul cu insemnele regalitatii fluturand vesel in vant.
  Batrani cu umbrele de soare, oameni in floarea varstei, uneori si tineri, iau hotarat creionul intre degete si semneaza petitia pentru ridicarea unei statui a lui Carol I in inima Clujului. Nu ezita, nu cer informatii, doar isi zambesc si isi aseaza speranta pe hartie. Speranta ca tara asta nu va mai avea ochii bolnavi si imbatraniti asa cum ii are acum.
  Cativa batrani imbracati in port popular asteapta sa urce pe scena. Au maini muncite si tample intelepte. Au vazut cortul adevarului si acum se indreapta cu drag spre el, la fel cum te-ai intoarce acasa.
  In difuzoare, minciuna si ipocrizia dantuiesc desantat. Alaturi, adevarul vorbeste in tacere.

  1. Multumesc pentru link. In Bucuresti a fost evidenta o prezenta mai mare decat anul trecut la manifestari – maratonul regal si depunerea de flori la statuia Regelui Carol I (si asta in conditiile in care Majestatea Sa nu a putut participa). Foarte multe persoane tinere. Atitudine ferma de sustinere a Principesei Margareta si a Principelui Nicolae.

   1. Din pacate, nu am ajuns la maraton anul acesta. Incerc sa fac tot ce imi sta in putinta sa fiu acolo in 2014.
    Nu simt ca am facut mult de 10 mai, dar nici nu am stat acasa si m-am lamentat. La anul, voi face mai mult. Important este sa nu fim letargici, sa actionam atat cat ne sta in puteri.

 2. fara un film bun?
  eu asteptam….parca nu as fi vrut sa ma uit la Spellbound care se discuta la un grup de psihanaliza….

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s