Doi premieri, un singur rege


Regele Mihai i-a avut astazi la masa pe cei doi premieri ai celor doua republici românesti. Poate inteleg si domniile lor, poate intelegem si noi ca atat divizarea cat si republicile sunt ramasite ale unui timp in care se sarbatorea 7 noiembrie (ziua loviturii de stat bolsevice – asa-numita « mare revolutie socialista »).

Maine sarbatorim 8 noiembrie, ziua onomastica a regelui nostru. Al nostru, al tuturor. A demonstrat, inca o data, ca numai un rege poate sa ii serveasca nepartinitor pe toti cetatenii. Au fost cateva voci  (putine, totusi!) care s-au intrebat ce cauta X sau Y la Palatul Elisabeta. E foarte simplu: e regele tuturor românilor, si rolul Coroanei e sa uneasca, nu sa dezbine. Asadar, la ora 11, la Palatul Elisabeta.

Iar duminica, 10 noiembrie, e timpul sa demonstram (incepand cu ora 14, de la Piata Charles de Gaulle) nu doar pentru mize importante, dar partiale, ci pentru cea mai mare miza: supravietuirea României adevarate, reintemeierea Regatului României. Traiasca Regele!

Une réflexion sur “Doi premieri, un singur rege

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s