Flori, fete, filme si povesti (10)


1. Floarea este originara din Natal,  Africa de Sud. Este vara cu floarea-soarelui (facand parte din aceeasi familie –  asteracee), dar este cunoscuta si ca margareta africana.

2. Numele pe feminin din acest joc este Beatrix. Va pot spune sa nu mizati pe Beatrice a lui Dante.

Harvey DVD3. Filmul e Harvey, dar eu va sugerez sa vedeti varianta româneasca a ecranizarii piesei, cu Radu Beligan in rolul principal (aici si aici)

4. Povestea e una foarte calda si foarte potrivita pentru aceasta perioada a povestilor la gura sobei. Autoarea a mai scris despre pisoiul Tom, despre croitorul din Gloucester si soriceii cei priceputi, despre porcusorul Robinson, dar Peter e personajul ei preferat. Vorbim asadar de Povestea lui Peter …  de …

6 réflexions sur “Flori, fete, filme si povesti (10)

 1. Povestea lui Peter Iepurasul de Beatrix Potter.

  Legatura cu piesa de teatru « Harvey » este ca personajul principal sustine ca cel mai bun prieten al sau este un IEPURE urias si invizibil.
  Nu vad, insa, conexiunea cu margareta africana…

 2. Apucasem sa vad doar prima parte. Dupa comentariul dvs., am vazut si partea a doua, unde apare scena in care Dowd ii ofera asistentei Kelly margaretele africane – florile premiate ale doctorului C, directorul sanatoriului.

  Va multumesc pentru ca ati facut cunoscuta aceasta piesa. M-a bucurat sa-i revad pe Radu Beligan, Dan Puric si Adela Marculescu, absolut fascinanti. Presupun ca nu ati ales intamplator, ca indiciu in joc, varianta romaneasca a piesei in interpretarea fabuloasa a lui Radu Beligan, omagiat recent pentru implinirea varstei 95 de ani si a 75 de ani de cariera.
  Recomand cu drag aceasta piesa cititorilor blogului !
  Va multumesc pentru ca mi-ati facut o seara placuta!

  1. Ma bucur ca v-a placut. Am vazut piesa sambata si de aici am pornit jocul. Margaretele africane (mai cunoscute la noi ca Gerbera), florile premiate ale psihiatrului, sunt originare din Africa de Sud, ca si Mandela.

   1. Marturisesc ca mie imi plac gerberele, dar nu stiu de ce la noi sunt folosite, aproape exclusiv, in coroanele funerare.

    Si daca va place sportul, cu predilectie rugby, va recomand si eu un film bun legat de Nelson Mandela: Invictus (desi poate l-ati vazut).

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s