Lebede gri (III)


Informaţia e rea pentru cunoaştere

(extrase din Lebăda Neagră)

15. Informaţiile suplimentare pot fi inutile, adesea pot fi chiar toxice.

16. Cu cât dai mai multe informaţii cuiva, cu atât mai multe ipoteze va formula şi rezultatul va fi mai prost.

17. Problema e că ideile noastre sunt lipicioase: după ce am produs o teorie, mai greu scăpăm de ea, aşa că vor fi avantajaţi cei care întârzie să-şi dezvolte o teorie.

18. Când îţi formezi o opinie pe baza unor date de slabă calitate, vei avea dificultăţi în interpretarea informaţiilor ulterioare care contrazic această opinie, chiar dacă noile informaţii sunt în mod evident mai precise.

19. Tratăm ideile ca posesiuni, aşa că ne e greu să ne despărţim de ele.

20. A asculta ştirile la radio din oră în oră e mult mai rău decât a citi un magazin săptămânal, deoarece intervalul mai mare de timp permite ca informaţia să fie filtrată un pic.

21. Abilităţile diagnostice ale psihologilor nu creşteau pe măsură ce primeau mai multe pagini de informaţii suplimentare. Doar că deveneau mai încrezători în diagnosticul lor iniţial.

11 réflexions sur “Lebede gri (III)

      1. M-am uitat abia acum in weekend la el. N-am citit cartile si nici despre subiect nu stiam foarte multe dar pentru ca s-a facut atat tam-tam m-am gandit sa ma informez. In primele 10 minute din film recunosc ca am avut vreo enspe tentative sa renunt. Plus ca fosta fan al seriilor Twilight (am crescut intre timp 😀 ), m-au cam dezamagit multele asemanari dintre personajele celor 2 filme. Nu-s cinefil inrait deci nu ma declar oripilata sau dimpotriva fermecata de productia in discutie. E ok, atat cat stiu eu sa judec. Un fel de twilight pentru adulti 😀 In schimb imi place ideea la care trimite titlul filmului/al cartii. 50 de umbre ale aceluiasi om si faptul ca nu e totul alb sau negru si ca fiecare individ e colorat diferit si are nunate personale care-l fac unic. 😀

      2. Nu stiu prea multe despre review – urile filmului, stiu ca a avut incasari de 400 mil $ la premiera. Cred ca nuantele la care se refera titlul sunt pentru personajul principal Mr Grey si poate in carte e descris mai bine n-am idee. Nu-s fan deci nu foarte informata despre productie. 🙂

  1. Multa lume se agita de cand cu filmul . Si cartea era tare ,, la moda ,, la un moment dat . Sunt chiar interesata de discutiile in jurul acestui subiect .

  2. tot despre lebede, ieri am ascultat cântecul lebedei… Wagner în „Cavalerul lebedei” Lohengrin, urmărește mai mult o provocare rațională decât o stare emoțională. La mine e invers, mai întâi emoția și apoi reflecția. Și am devenit mai încrezătoare în diagnosticul meu inițial.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s