Tableta antipsihotică (1)


Nu logica lipseşte în delir. Dimpotrivă, logica e abundentă, luxuriantă, şi sufocă realitatea. Clădeşte un « raţionalism morbid » (termen curajos inventat de Minkowski pentru a descrie o tulburare de gândire în schizofrenie), în care logica nu mai e un instrument pentru a înţelege realitatea, ci o maşină de tocat realitatea în raţionamente perfect sterile, închise în ele însele.

Nu logica lipseşte în delir. Defectul e în altă parte. Inima are raţiuni pe care raţiunea nu le poate cuprinde, scria Pascal. Şi în spatele oricărui delir e o raţiune afectivă. Pe care raţiunea nu mai vrea s-o cuprindă.

ap1

8 réflexions sur “Tableta antipsihotică (1)

  1. Foarte bună tabletă , și pentru cei care ascultă doar de glasul inimii, și pentru cei exclusiv raționali. Poate că echilibrul între cele două este idealul mult dorit. Inima nu ascultă tot timpul de creier. Și atunci, încotro ? ”Ascultă-ți inima” este refrenul meu preferat.

  2. Bravo, Gabi ! am fredonat cântecul toată ziua ! Ca și atunci cu melodia celor de la Taxi. Îți mulțumesc !

  3. Gabi Ioana , ma bucur ca ti-au placut melodiile . Citesc cu incantare ce scrii ; ai o mare usurinta in a comunica . Si eu iti multumesc !

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s