Pastila antidepresivă (4): Ce verde era valea mea


Am luat-o din farmacia verde a Melaniei (originalul – aici)

“Mă întreb dacă nu cumva fericirea e doar o esență a bunei viețuiri, pe care o vei gusta doar o dată sau de două ori în timpul vieții, și apoi vei continua să trăiești cu gustul ei în gură, dorind să fi avut plenitudinea corporalității ei între dinți, ca o masă bună din care ai gustat și ți-a plăcut și o cauți în amintire pentru a o mânca din nou.

 

ad

Nu contează ce simți. Gândește. Privește. Gândește din nou. Si apoi, pas cu pas, pune lucrurile în ordine. Așa cum zidarul pune cărămidă după cărămidă. Pentru a construi solid și bine. Tot așa și cu gândurile. Gândește și construiește un singur gând o dată. Gândește solid și apoi acționează.” (Richard Llewellyn – “How Green Was My Valley…”)

 

5 réflexions sur “Pastila antidepresivă (4): Ce verde era valea mea

  1. multumesc, Danule! 🙂 ah, ai tradus din franceza sau din engleza?… ca vazui cuvântu’ « caramida », ce nu exista-n versiunea originala: block = parpaing(bloc de ciment)… 🙂

      1. aha, merci! am fost tentata sa traduc din engleza « block »(« cinderblock ») cu « brique »(« caramida » în franceza), însa am preferat sa pastrez cuvântu’ original… 🙂

  2. Mi-a spus odată un „amic”, că nu-l interesează ce simt. Nu conta pentru el ce simțeam. Să-mi spun eu că nu contează ce simt acum, e altceva…după ce construim citadela, abia atunci ne ocupăm de trandafiri. Vă mulțumesc și pentru această postare.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s