Prima: « Adame, unde eşti? »
Întrebarea e pusă de Dumnezeul lui Adam. Dumnezeu care « umbla prin rai, în răcoarea serii ». E doar o întrebare retorică? Să nu fi ştiut El că Adam şi Eva se ascundeau « printre pomii raiului »?
A doua: « Cine ţi-a spus că eşti gol? »
Adam tocmai spusese: « Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns ». Vi se pare că despre lipsa hainelor se vorbeşte aici? Sau despre plin şi gol?
A treia: « Pentru ce ai făcut aceasta? »
E întrebarea pe care Dumnezeu o adresează Evei, după ce Adam o indicase ca fiind cea care îl ademenise. De fapt Adam aruncă responabilitatea finală chiar mai departe, către Dumnezeu: « Femeia pe care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat ».
***
Unde eşti, omule? Cine îţi vorbeşte? Pentru ce faci toate acestea?
Excelenta interpretare ! « cine ti-a spus ca esti gol ? » cat de usor ne lasam pacaliti de altii , in loc sa ascultam de glasul nostru launtric, caci Dumnezeu este in noi.
Domnul doctor, sunteti un OM deosebit! Adriana Guta, o pacienta care va citeste si apreciaza mult toate postarile!
ce-i de facut?
http://www.e-communio.ro/stire3044-laura-o-tanara-de-24-de-ani-va-fi-eutanasiata-in-aceasta-vara
Mulțumesc pentru articol, Gabi. Se va mai găsi poate câte o persoană, și nu trebuie să fie neapărat psihiatru sau belgian, care să ne facă să ne simțim goi, mai goi decât suntem de fapt, să nu îi credem ! iată ce este de făcut, căci în mod sigur întotdeauna vom întâlni un Om care ne va întreba, răspunzându-ne în același timp ”Cine ți-a spus că ești gol ?” Cum îmi spunea un prieten odată, Dumnezeu ne ajută prin oameni. Doar să deschidem ochii !