« Precum un pom luminat de razele soarelui, chiar de s-ar tăia pomul, raza soarelui nu se taie,…


… tot astfel şi omenirea lui Hristos, unindu-se cu Dumnezeirea, a răbdat patimi, însă Dumnezeirea n-a suferit nimic ». (Sf. Silvestru, Papă al Romei, 314-325 AD)

Raza nu se taie, dar merge în gol dacă nu a întâlnit mai întâi un ochi curat care primească imaginea pomului. Atunci când pomul prinde rădăcini într-o inimă curată el este veșnic asemenea luminii care îl poartă.

Despre cum să ții inima curată ne vorbește celălalt sfânt al zilei, Serafim din Sarov:

« Vezi și ce patimi mai sunt încă în tine – corporale sau spirituale? Și cum reacționează inteligența ta? Intră ea în război contra acestor patimi, sau se face că nu le vede? Și nu s-au format cumva noi patimi? Fiind atent în acest fel, poți ști în ce măsură sufletul tău e sănătos. »

Am observat destul de des o atenție inversată – doctore, am observat că mă doare asta și asta, fă să mă asculte din nou corpul, să pot să-mi reiau viața de dinainte. Dar același drum nu va duce oare în același loc?

Une réflexion sur “« Precum un pom luminat de razele soarelui, chiar de s-ar tăia pomul, raza soarelui nu se taie,…

  1. de ce nu scrieți o carte mă tot întreb, ar citi-o lumea întreagă, apoi un blog este totuși virtual, o carte este reală și trăiește veșnic, ca o ființă, palpabilă în eternitate, în atemporal.. Ah, dacă aș avea eu talentul dumneavoastră…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s