64 de ani de impostură


Cum s-a proclamat republica?

1. Deşi era în vacanţă, Adunarea Deputaţilor a fost convocată de urgenţă şi s-a întrunit la câteva ore după semnarea abdicării.

2. La ora 19,10, când a început şedinţa, nu erau prezenţi nici a zecea parte din numărul deputaţilor,

3. Cei absenţi erau înlocuiţi cu trupe de şoc ale partidului comunist, care se manifestau frecvent prin tipicele urale şi ovaţii.

4 Conform “procesului-verbal” al şedinţei apărut în Monitorul Oficial, aceasta a durat 45 de minute, timp în care s-ar fi petrecut următoarele lucruri:

 • Petru Groza a citit actul de abdicare şi proclamaţia guvernului,
 • un deputat a propus proclamarea republicii populare,
 • care s-a votat cu bile,
 • alt deputat a propus numirea membrilor prezidiului RPR,
 • care iarăşi au fost votaţi cu bile,
 •  iar apoi aceştia au depus jurământul.

Oare timpul a avut altă curgere în acele 45 de minute?

 • Luând în considerare numai cele 19 ovaţionări, ar fi circa 20 de minute.
 • Cele două votări cu bile a câte 295 de deputaţi, câţi se pretindea că ar fi fost prezenţi, ar fi necesitat cel puţin 30 de minute.
 • Atunci, când s-au produs şi restul faptelor?

(informatii preluate din articolul România este, de drept, Monarhie Constituţională, din care mai puteti afla ca ziua 30 decembrie 1947 nu a fost aleasă întâmplător – se aniversau 25 de ani de la proclamarea Uniunii Sovietice)

« Să ne iubim ţara aşa cum este şi să ne luptăm să devină aşa cum ar trebui să fie. » (Mihai I al României)

2 réflexions sur “64 de ani de impostură

 1. Ce minunata poza de familie!!Cat de mult am pierdut oare noi romanii prin inlaturarea samavolnica de la putere a M.S.Regele Mihai ?
  Dicursul din parlament arata ca-i pasa de tara si ca nici necazurile si nici anii nu i-au rapit demnitatea,aceasta coloana vertebrala a personalitatii unui om.
  Sa-l cinstim cum se cuvine!

 2. Fotografia e din septembrie 1952 si a fost publicata in ziarul spaniol El Pais, care i-a luat un interviu Majestatii Sale, publicat in numarul din 24 decembrie 2011. Principesa Margareta avea 3 ani si jumatate, Principesa Elena 1 an si 10 luni.
  Nu cred ca se punea problema ca Regele sa nu fie inlaturat in 1947. Adevarata problema, care ne priveste pe fiecare dintre noi, e ca nu a fost recunoscuta imediat, in ianuarie 1990, nulitatea absoluta a proclamarii republicii populare si a celor care i-au urmat. Constitutia din 1923 ar fi trebuit restabilita imediat. Dar si asta e trecut, chiar daca mai recent. In prezent insa, se vorbeste de revizuirea Constitutiei. E momentul sa spunem: Constitutia din 1923 trebuie revizuita, nu cea din 2003, care este in linia de succesiune a Constitutiei Republicii Socialiste Romania. Amintiti-va, ca intre 1990 si decembrie 1991 a fost in vigoare Constitutia RSR, cu paragrafe si capitole abrogate sau modificate arbitrar (adica fara sanctiunea unei poporului suveran sau a reprezentantilor sai alesi). Nu era mai simplu sa se repuna in vigoare cea din 1923, eventual cu modificarile din 1946?
  Putem s-o facem acum. Intrebam poporul daca actul de abdicare este valabil sau nu. Daca e considerat valabil, declaram tronul vacant si intrebam din nou poporul daca vrea republica prezidentiala (asta pe care am avut-o in ultimele 2 decenii), monarhie constitutionala (cu alegerea unei dinastii), sau republica parlamentara. Daca abdicarea nu este valabila, Adunarea Constituanta sa se apuce de treaba si sa actualizeze Constitutia din 1923 (nu va avea prea mult de lucru); apoi sa aprobe noile reguli de succesiune la tronul Romaniei, propuse in 2007 de Casa Regala. Potrivit acestor reguli, Principesa Margareta este prima in linia de succesiune, Principele Nicolae (fiul principesei Elena) al doilea, Principesa Elena a treia, fiica ei, Karina-Elisabeth a patra. In total exista zece succesori nominalizati. Daca ar dori sa intre pe lista, renuntand la tronul britanic, Charles de Wales ar fi chiar al 11-lea. Dar, presupunand ca toti celalti ar renunta si ar ajunge candidat, tot ar mai trebui da-l oblige si pe Harry sa renunte la drepturile din familia regala britanica pentru a asigura continuitatea dinastiei romane.
  Oricum, repet ceea ce am spus intr-un articol anterior: Margareta a Romaniei ar putea purta demn Coroana acestei tari. Sunt sigur ca ar face mai multa onoare Romaniei decat toti presedintii de pana acum.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s