Fericirea retrospectivă


« Uneori suntem atât de nepregătiți pentru fericire, încât o trăim doar retrospectiv, sub specia nostalgiei.[…]

[…] a face din fericire scopul ultim nu e cumva un fel de a fi nefericit?[…]

Adevăratul meloman ascultă muzica de dragul muzicii. Pseudomelomanul caută plăcerea  şi ratează aproape tot ceea ce muzica are de oferit. »

Am citat dintr-un articol al confratelui Vlad Stroescu. L-am citit si recitit cu încântare. În final, doctorul se arată interesat de rețetele dumneavoastră de fericire. Dacă aveți unele cercate, spuneți-ni-le. Articolul complet aici.

5 réflexions sur “Fericirea retrospectivă

  1. Sunt in pauza de la fericire . Si nu stiu nici macar o reteta universala pentru ea . Pot doar sa-mi amintesc momente in care am fost fericita …
    Un moment : aveam patru sau cinci ani , aveam parul blond , carliontat, ochi albastri si eram imbracata intr-o rochie lunga de hartie creponata ; noi n-aveam cires acasa si a venit cineva in vizita , cu cirese-cadou ; mi-au pus cercei de cirese si m-au dus in fata oglizii : ma priveam si ma gaseam frumoasa , ca o printesa …m-am coborat de pe scaunelul din fata oglinzii si am avut voie sa mananc toate ciresele …eram fericita , cred…

  2. Iar ploua .
    Am o intrebare . Ce ar trebui sa-i spui unui om tanar , bolnav de putin timp si care a aflat ca mai are cateva luni de trait ?

    1. Mai intai ascultati-l. Dati-i ocazia sa vorbeasca despre durerea, furia, tristetea lui. Si duceti cat puteti din greutatea care il apasa. Ce trebuie sa spuneti dupa ce faceti asta veti sti, poate, atunci.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s