Ce profesie avea domnul K.?


« Imaginația mea nu este deosebit de vie, în general vorbind am nici înclinația, nici capacitatea de a imagina ceva în detalii precise ceea ce-mi pare ireal […]
Capacitatea mea de a empatiza cu gândurile și sentimentele altora este decenta, dar cunoștințele mele despre natura umană se bazează mai puțin pe înțelegerea directă decât pe experiențele bogate pe care profesia mea mi-a adus.[…]
Ca regulă, după câteva luni nu-mi amintesc nimic dintr-o poveste lungă, cu excepția câtorva resturi mizerabile. Am reușit ceva mai bine cu numele de plante, pe care am început să le învăț în tinerețe, și, de asemenea, cu vocabularele străine. Cu toate acestea, memoria mea s-a dovedit dezastruoasă atunci când vine vorba de nume și fețe de oameni . »

18 réflexions sur “Ce profesie avea domnul K.?

   1. Se pare ca e vorba de Kraepelin…si profesia lui era aceea de director al unui asezamant de boli mintale! Si eu care credeam ca era vorba de Kafka! Deci probabil ca de psiholog sau psihiatru.

   2. A vrut sa fie psiholog, dar nu s-a prea inteles cu Wundt. Dar i-a fost mai de folos in cariera sa fie practic respins de intemeietorul psihologiei experimentale. La numai 30 de ani era deja profesor, e drept ca in indepartatul Dorpat. Dar chiar si asta s-a intors in favoarea lui – a venit de acolo cu ideile de baza ale unei clasificari psihiatrice care avea sa faca epoca.

 1. O profesie in care interactiona cu oamenii . Poate psiholog , bibliotecar , doctor , ingrijitor de bolnavi , portar la scoala …

  1. Raspuns gresit. Psihoterapia urma sa fie (re)inventata de domnul SF, nascut in acelasi an cu domnul profesor K. K. era doctor in in medicina si lucrase cateva luni alaturi de Wundt (cel care a infiintat primul laborator de psihologie experimentala)

  1. Psihanaliza e forma de psihoterapie inventata de domnul Sigmund Freud. Domnul Freud a fost mai intai neurolog, disciplina proaspat desprinsa din specialitatea meicala pe care o preda domnul K., proaspat profesor la Universitatea din Dorpat (azi, Tartu, Estonia)

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s