O casă primitoare, civilizată, fără ascunziŞuri


Principesa-Margareta2Am vazut un film despre restaurarea castelului de la Săvârșin (filmul aici). Fotografia alaturata (preluata de pe blogul Principelui Radu) e o buna metaforă pentru modul in care monarhia constitutionala ar putea scoate din casa noastra molozul comunist. In film se vorbeste despre castel ca despre o cladire bolnava, imbolnavita in buna masura chiar de  « tratamentul » aplicat de republică memoriei suveranitatii nationale.

Rezultatul celor cinci ani de restaurare este, dupa parerea Regelui, « o casă primitoare, civilizata, fără ascunzisuri ».

Când va deveni si România o casă primitoare, civilizată, fără ascunzisuri?

4 réflexions sur “O casă primitoare, civilizată, fără ascunziŞuri

 1. De ce se tot vorbește in ultimele zile despre alegerea unui nou președinte și nimic despre posibilitatea reinstaurării monarhiei? Credeți că noi, cei care îl susținem pe rege, vom fi trecuți flagrant cu vederea? Care sunt acțiunile concrete care pot fi întreprinse pentru ca noi să fim, totuși, auziți? Ce se întâmplă cu petiția amintită de dumneavoastră într-un articol anterior și semnată de toți cei care doresc reinstaurarea monarhiei? Contează existența ei? Care ar putea fi interesul puterilor europene și nu numai de a menține un președinte și nu un rege în fruntea Romaniei? Există un astfel de interes sau sufăr eu de scenarită conspirativă? Multe întrebări, stiu, poate mă lămuriți, dacă aveți plăcerea.
  Și, la final, o replică de râsu’-plânsu’ auzită ieri de la un politician pe tema revizuirii Constituției: « dorim un președinte cu rol simbolic, așa, ca un monarh constituțional ».

  1. Am luat legatura cu initiatorii apelului si incercam sa ne organizam. Chiar acum am intrebat daca exista grupuri locale de initiativa. Va tin la curent. Cred ca in etapa actuala ar trebui sa vorbim cu orice ocazie potrivita despre ideile noastre, sa vedem ca suntem multi si sa punem la cale actiuni care sa ne faca vizibili. Daca ne mobilizam bine putem sa ne propunem un 10 Mai desteptator.

  2. 13 filiale judetene ale ANRM :Cluj,Brasov,Sibiu,Iasi,Dolj,Prahova,Bucuresti,Ilfov,Constanta,
   Alba,Galati,Timis,Arad si cateva nuclee in strainatate:Londra, Madrid,Paris,Nuremberg,Groningen. Daca judetul dvs. lipseste de pe lista, n-ar fi rau sa incepeti chiar dumneavoastra formarea unui nucleu
   contact ANRM: serban_catalin26@yahoo.com

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s