E una dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în atelierul de educatie pentru sanatate numit “Recunoaste depresia si fii o parte a solutiei” (primul anunţ l-am postat aici)
În prima întâlnire, care va avea loc sâmbătă, 19 iulie, vom prezenta simptomele tipice pentru depresie şi modul în care se poate pune un diagnostic adecvat. Vom discuta pe larg despre deosebirea dintre tristetea normală si depresie, dintre oboseala normală si cea patologica, despre legatura dintre tulburarile de somn si de apetit şi depresie. Si, desigur, vom încerca să răspundem întrebărilor dumneavoastră, atelierul fiind structurat astfel încât să permită un grad înalt de interactivitate.
Vă puteţi înscrie trimiţând un e-mail la adresa contact@bellanima.ro pâna la data de 15 iulie. Vă aştept cu plăcere!
Copacul in iarnă este oare slab, cu toate frunzele căzute, cu păsările plecate, cu frigul atârnându-i de ramuri? Copacul nu uităcă în el vine timpul pentru o nouă primavară…
@ »Depresia înseamnă slăbiciune? » – retorica întrebare… depresia e boala clinica, instalata – a nu se confunda cu deprima ce-i o stare de tristete sau de melancolie trecatoare.
Depresia nu-i boală decat în foarte puţine cazuri, când se impune medicaţia. În cele mai multe cazuri, este doar psihologie nătângă. Softul este cu bai, nu hardul.
Si boala se refera intotdeauna doar la hard?
Evident că nu. Gândirea unui om poate fi la fel de bolnavă precum, să zicem, rinichii lui. Ceea ce spun este că medicamentele nu vor rezolva mai nimic, pe termen lung, în cazul depresiei sau al anxietăţii Vor aduce doar o stare falsă de bine. În clipa în care persoana depresivă nu le va mai lua, va încerca aceleaşi stări pentru că va gândi la fel de păgubos.