La moartea Regelui Ferdinand I (20 iulie 1927)


Si tot pe 20 iulie 1927 a început cea mai lungă domnie din istoria lumii http://carolinafedra.wordpress.com/2014/07/20/cea-mai-lunga-domnie/

tudorvisanmiu

Plâng ostaşii faptelor “cruciuliţei albastre”; plâng cei 260 de copii al Măriei Tale. În sufletul lor dimineaţa de Sf. Ilie a înmuiat oţelul faptelor şi, pe obrajii sărutaţi de Măria Ta, au început să se furişeze astăzi lacrimi.

Ai încredere în fii ţării. Au trecut treisprezece ani de veghe, de muncă  fără răgaz, de sacrificii. Lasă grijile, lasă truda – eşti obosit – dormi, Măria Ta. 

Acolo sus, cavalerii plecaţi înainte Măriei Tale îţi vor ieşi în cale. Te va primi înţeleptul regel Carol, cu Marele Mihai şi mult chinuitul în trecerea lui prin această lume Avram Iancu…. 

Şi cei care au muncit în această ţară te vor fi primit ca regele muncii, şi cei care au suferit ca Regele suferinţei, iar cei care au birut, ca pe un biruitor ce s-a biruit pe el însuşi. 

Căci dacă n-ai fi fost rege, Măria Ta, te făcea fapta rege. 

Voir l’article original 59 mots de plus

3 réflexions sur “La moartea Regelui Ferdinand I (20 iulie 1927)

  1. Interviu pe strada realizat de o televiziune din salaj. La intrebarea ce doriti republica sau monarhie peste 90% au spus ca Monarhie!!!

    Dupa mine plagiatorul va fi ultimul presedinte, nici macar nu-si va termina primul mandat

    1. Am o corectura de facut la introducerea materialului, in care prezentatoarea vorbeste despre « democratie sau monarhie ». De fapt, in antiteza sunt actuala republica demagogica si o monarhie parlamentara, care ar limita demagogia si ar proteja mai bine adevarata democratie.

      1. Da, am sesizat si eu ce a spus aceea tinerica. Oricum zilele republicii staliniste de la noi sunt numarate

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s