Scrisoare deschisă


Stimate Candidat,
Sunt unul dintre milioanele de monarhişti cu drept de vot in România. Am votat la toate alegerile, din 1990 încoace. Îţi ofer votul meu, cu o singură condiţie: să te angajezi ferm acum, în timpul campaniei electorale, că vei cere, până cel mai târziu la 8 noiembrie 2015 un referendum prin care cetăţenii sa se pronunţe asupra formei de stat: monarhie sau republică.

Stimate Candidat,
Poate consilierii nu te-au informat, dar voturile monarhistilor ar putea inclina decisiv balanta. Dacă nu te hotărăşti tu, s-ar putea să se hotărască altul. In fond, vorbim despre un electorat potential mai numeros decat al oricarui partid care te-ar putea sustine.

monarhDaca niciun candidat nu va accepta această ofertă, sa-ti spun ce se va intampla: voi veni şi de data asta la alegeri şi voi pune stampila pe primele 3 casute, indiferent ce scrie in acele casute. Votul va fi anulat. Un om, un vot. Nu e impresionant, sunt de acord. Dar ce ai zice de vreo 3 milioane de oameni care, supărati că sunt ignorati, vor pune aceleasi trei ştampile?

Stimate Candidat,
Sper să te hotărăşti şi să te hotărăşti repede pentru calea care te-ar duce la Cotroceni. Iar de acolo să pleci cât mai repede în Istorie, ca ultim preşedinte al României.

Cu respectul cuvenit,
Dan Ghenea

22 réflexions sur “Scrisoare deschisă

 1. Stimate Candidat, subscriu!

  Ramona Moroianu

  P.S. Ştiaţi că expresia « cu respect » este o cacofonie? 🙂 Am aflat şi eu recent.

  1. Tot nu folosesc emoticoane, aşa că va multumesc pentru ocazia de a zâmbi pe tema « sunetelor urâte ».
   Redevenind serioşi, va multumesc pentru subscriere. Dati mai departe. Poate totusi reusim sa folosim momentul pentru a arâta că nu mai vrem presedinti.

 2. P.S. @Ramona, ca iubitoare de poezie, te intreb: « chipul alb » este o cacofonie? Pe mine ma amuza genul asta de oameni pedanti, semidocti, dar cu pretentii de intelectuali, care zambesc tamp atunci cand aud « ca cineva » s-a exprimat gresit. Se pare ca politia asta lingvistica a devenit noua vanatoare de vrajitoare.

  1. După buchea carţii, aşa se pare. 🙂 După mintea mea, e doar o alăturare firească de termeni. Am făcut menţiunea de mai sus în scop pur informativ, nicidecum ca să îl muştruluiesc pe autor. M-am amuzat şi eu când am descoperit informaţia, de vreme ce şi eu îmi încheiam, în trecut, mailurile cu formula respectivă. Din păcate, comunicarea virtuală este deficitară, motiv pentru care am introdus şi un smiley, tocmai ca să sugerez că, in « tot timpul acela », nu trăgeam pe nimeni de guler. Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva.

   1. Ramona, nu am interpretat ca ai tras pe cineva de guler si am inteles, de la bun inceput, ca te-a amuzat si pe tine informatia. Eu continui (sau ar trebui sa scriu « eu continuu »? 🙂 ) sa folosesc formula « cu respect », dupa principiul ca regulile trebuie adaptate dupa limba vorbita, iar versiunea corecta este cea vorbita. Cu toate acestea, nu sunt intotdeauna de acord cu regula « uzul devine norma ».
    Cat despre alegerile prezidentiale, am decis sa nu ma duc la vot anul asta. Intuiam din primavara ca Ponta va candida si, cel mai probabil, va si castiga. Mi-am calcat pe inima, la alegerile trecute, sa ma duc sa-l votez pe Geoana, doar ca sa nu aiba sorti de izbanda Basescu. De data asta, nu mai arunc votul pe nimeni. Am zis!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s