Nerecomandat veganilor – urmează imagini şocante!


30 august, sâmbătă seara

Ultima seară la Milano. Am venit de la Rimini din nou la Milano pentru a lua avionul spre casă mâine dimineaţă. Venind cu Italo (alternativa privată la Trenitalia, compania de stat) am ales un hotel foarte aproape de Gara Rogoredo şi relativ aproape de aeroport.

Hotelul e decent la capitolul confort, dar te indispune din prima atitudinea recepţionerei. Paturile sunt însă excelente pentru o siestă pe care chiar o savurăm îndelung, până pe la 6. Ne e cam foame, pentru că la 3 când am ajuns la hotel nu mai era deschis decat un bar cu sandvişuri la gară. Am constatat că la două case de hotel se află un restaurant de familie – Agristorante –  care făcea valuri pe Tripadvisor, cu un neverosimil 4,4 (din 5) în august 2014.

A fost o seară deosebită. Cu un serviciu de nota 11 şi un meniu simplu-delicios, am petrecut extrem de agreabil într-un restaurant foarte animat, fără a fi totuşi gălăgios. Nici nu am simţit când trece timpul.

Aşa că nu am cum să nu vă recomand acest loc dintr-o periferie a Milanului. Cu o singură precizare: e ultimul loc unde un vegan pur şi dur ar dori să intre. Veganii care citesc această postare sunt sfătuiţi să se oprească aici. Urmează imagini şocante.

  • Affettati piacentini (cu crostine, dar despre crostine vă voi spune mai multe la Bologna, acolo unde am făcut cunoştinţă)

afe 2

  • Cotoletta alla milanese con rucola e pomodorini (Italia e singura ţară la vest de Sarajevo unde roşiile sunt la fel de bune ca la noi, în Balcani)camila
  • Tagliata di vitello all’aceto balsamico e amande (plus muguri de pin; de departe cea mai bună preparare a unei cărni de vită de care am avut parte vreodată)

DSCF2514Dacă a ajuns până aici vreun prieten vegetarian, să pun totuşi şi un risotto. A mai fost pe masă şi o gustare vegetariană (cu o genială fasole picanta cu polenta gratinată!), dar a dispărut înainte de a ne gândi s-o fotografiem (ce-i drept, nici nu prea avem acest obicei la masă!)

  •   Risotto con misto funghi

Despre alimentaţie sănătoasă mai vorbim în curând.

 

2 réflexions sur “Nerecomandat veganilor – urmează imagini şocante!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s