Gând de duminică (30)


Mai multă informație nu are mai mult sens.

4 réflexions sur “Gând de duminică (30)

  1. mă încumet și vă întreb, o poezie are, este adevărat sensul ei, la fel și o poveste, așa cum râul curge într-un singur sens, adică să nu căutăm să găsim și un alt sens, asta ați vrut să spuneți ? Căci ar fi foarte greu, să auzim la fel aceeași muzică

    1. Nu m-am gandit la asta. Ma gandeam ca am ajuns intr-un punct in care suntem bombardati de informatii, dar asta nu pare sa ajute la a intelege, nu creeaza sens. O baba analfabeta ar putea sa aiba aceleasi sanse de a da sens vietii ca un profesor universitar (poate chiar mai mari, daca profesorul ajunge sa idolatrizeze informatia)

  2. pentru că tocmai acum îl citeam pe Tolstoi, ”Dacă mai multe forțe acționează simultan asupra unui corp oarecare, fiecare în alt sens, atunci sensul mișcării acestui corp nu poate coincide cu niciunul din sensurile acestor forțe; el va fi întotdeauna sensul mediu(..)diagonala paralelogramului forțelor”. Ceea ce este prestabilit genetic ar putea fi o latură, evenimentele inerente -altă latură, și liberul arbitru ar fi diagonala. Este ușor să urmezi sensul râului vieții tale; să înoți contra curentului, să ieși la mal, este aproape imposibil. Off toping, și îmi cer scuze, m-am trezit și eu vorbind, prea multă informație..

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s