M.S. Regele Mihai, celor tineri: « Timpul României voastre a început! »


Eu unul sunt convins că Majestatea Sa este capul limpede si inima curajoasă a României adevărate. La 94 ca si la 22 de ani! Iubirea adevărată nu cade și nu îmbătrânește niciodată.

Monarhia Salvează România

Regele Mihai cu Margareta

„Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existenței Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie  1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Aceeași vârstă o au și cei care au ieșit în stradă, în aceste zile.

Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai multe decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur.

Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Țara își redobândește, cu fiecare generație, privilegiul de a continua să existe.

A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă…

Voir l’article original 181 mots de plus

7 réflexions sur “M.S. Regele Mihai, celor tineri: « Timpul României voastre a început! »

 1. De acord ca avem nevoie de o minte limpede, dar totusi daca ne uitam mai cu luare aminte cine ii succede Majestatii sale, eu unul devin mult mai circumspect. Sigur ca daca ar mai avea 22 de ani atunci asi avea incredere, dar asa nu stiu ce sa zic……

  1. Daca ne uitam la alternativele « republicane », eu cred ca putem sa ne mai gandim inca o data:
   Iliescu Ion – Principesa Margareta
   Constantinescu Emil – Principesa Margareta
   Basescu Traian – Principesa Margareta
   Iohannis Klaus Werner – Principesa Margareta
   Cam astea ar fi « meciurile ». Obtine republica macar un punct in 4 partide?

   1. Nu este vorba de principesa Margareta, ea in conditiile tarii noastre nu are nicio sansa (Roamania e tara misoginismului, nu cred sa avem vreo data un premier Margaret Thatcher sau Angela merkel). Eu ma refer la « printul » Duda care sincer nu se ridica la prretentiile unei monarhii si imi pare cam infiltrat de baietii cu ohci albastri in casa regala.
    In plus imi place sa cred ca nu monarhia este o solutie viabila, eu zic sa ne trezim odata cu toti si sa ne luam destinul imi propriile maine, sa punem mana sa muncim, sa fim corecti uni cu alti, sa respectam valorile si legile. Da, adica sa ne schimbam ca romani, sa inlocuim deviza lasa ca merge si asa si sa devenim responsabili….Stiu ca e greu, dar prezentul ne ofera inca o sansa, poate ca de data asta reusim……nu avem decat sa sperma, dar si sa facem………

   2. Monarhia nu e o solutie pentru toate problemele noastre, e doar o solutie de a scapa de o boala care a macinat inutil Romania in ultimii 25 de ani – presedintita acuta si cronica.
    Iar « problema Duda » e o falsa problema – uita-te la toate interviurile in care apare impreuna cu Principesa si o sa intelegi cine pe cine domina in acest cuplu.
    Si vei mai observa ca Principesa chiar e fiica tatalui ei – politicoasa, dar ferma, o persoana care uneste, dar nu abdica niciun moment de la anumite principii morale.

 2. Intr-o monarhie constitutionala avem trei certitudini:
  1)Prin posibilitatea constitutionala a dizolvarii motivate a Parlamentului si convocarea de noi alegeri, Regina va pune presiune pe clasa politica, obligind-o sa devina mult mai responsabila.
  2) Numirea de catre Suverana a structurilor de conducere din institutii militare, servicii de informatii, a procurorilo si a judecatorilor se va elimina infeudarea politica a acestor domenii de maxim interes national
  3) Repozitionarea certa a Romaniei pe arena internationala, ceea ce va avea foarte rapid efecte pozitive pentru dezvoltarea economica a tarii si nivelul de trai al romanilor. Intre casele regale europene, inrudite intre ele, exista punti de comunicare nesesizate de marele public. Nicio Casa Regala nu doreste sa domneasca peste un popor care se lupta cu saracia!

 3. Si care misoginism, dle Claudiu? Se mai intilneste pe ici, pe colo, la unii barbati cu instructie cel mult elementara! Femeile conduc azi structuri administrative, institutii medicale, de invatamint mediu si superior, ca sa nu mai vorbim de firme din mediul economic privat! Chiar si cele mai importante institutii ale puterii judecatoresti, ICCJ si DNA au la conducere doua doamne!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s