Journal d’arrière-garde: 7 octobre 2019


Ieri a avut loc la Paris cea mai mare și cea mai pașnică demonstrație din ultimii cinci ani. Jurnalele televizate i-au acordat câteva zeci de secunde și comentarii condescendente. După ce încercaseră să convingă telespectatorii că sunt așteptați « câteva mii » de manifestanți, au produs apoi în unanimitate o cifra cu aparență de precizie: 74 500. Nimeni nu a avut onestitatea să dea adevărata « știre bombă »: că s-a atins un record istoric în ce privește diferența dintre estimarea jandarmeriei – 42 000 de manifestanți – și cea a organizatorilor – 600 000 de oameni. Un raport de 15:1, iar adevărul nu se afla nici pe departe la mijloc.

De altfel, nimeni, nici măcar agenția « independentă » care a realizat numărătoarea virtuală din care a rezultat cifra de 74 500 (luând în calcul doar una dintre cele 6 direcții de afluire) nu crede că puteau fi mai puțin de 300 000 de persoane.

De ce a devenit legea copiilor fără tată atât de importantă pentru guvern încât e dispus să minimalizeze vocile oponente cu orice pret, chiar cu prețul ridicolului extrem?!

2 réflexions sur “Journal d’arrière-garde: 7 octobre 2019

  1. Urmăriți traseul banilor și veți avea răspunsul. Marile corporații, mișcarea feministă și migrația in masă a musulmanilor spre democrațiile vestice -> alianță politică cu scopul de a aduce -> mai multe persoane in câmpul muncii -> scăderea prețului forței de muncă -> profituri mărite pentru cei din vârful piramidei. Dar musulmanul de rand are valori complet opuse celor din mișcarea feministă și celor din comunitatea LBGT, așa ca vom vedea cât vor reuși liderii lor să le țină sub control aversiunea. Având în vedere numarul mare al musulmanilor, e simplu de spus cine va fi « expulzat », în câțiva ani, din alianță.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s