Legea atracţiei erotice universale


A = k×Δφ×Δε / r²

unde

A = forţa de atracţie erotică

Δφ = suma diferenţelor fizice dintre parteneri

Δε = suma diferenţelor de educatie dintre parteneri

r = distanţa sociala dintre parteneri

k = constanta atracţiei erotice într-un univers erotic dat

Două corpuri umane se atrag cu o forţă erotică direct proporţională cu suma diferenţelor fizice şi cu suma diferenţelor de educaţie şi invers proporţională cu pătratul distanţei sociale dintre ele.

9 réflexions sur “Legea atracţiei erotice universale

 1. Propun sa extragem macar un corolar prin inlocuirea lui delta fi si delta epsilon cu fomulele acestora si prelucrarea noii formule. Rezultatul ar putea fi spectaculos. 🙂

  1. O masura combinata a diferentelor percepute de rol, pozitie si statut social. Poate fi aproximata prin distanta de confort la intalnirea dintre doua persoane.

 2. Domnule Ghenea,

  Mi-am petrecut ultimul an si jumatate din viata studiind aceasta formula. In consecinta am sa va expun de motivle pentru care formula este gresita.
  In primul rand notatiile sunt gresite, suma diferentelor se noteaza corect astfel: ΣΔφ si ΣΔε.

  In al doilea rand exista o inconsistenta in ceea ce priveste unitatile de masura.

  Ultima problema si poate cea mai importanta este ca realitatea contrazice aceasta formula.
  Daca ducem distanta cat mai aproape de 0, dupa formula dumneavoastra, inseamna ca atractia A va fi infinita.
  Acest lucru este contrazis de realitate, drept dovada fiind toate cazurile de viol in care cineva incearca intocmai aplicarea acestei formule eronate.

  Va multumesc si sper sa corectati formula astfel incat sa corespunda cu realitatea.

  Al dumneavoastra,
  Hortesiu

  1. E o joaca, desigur. Si totusi… Daca mergeti la capitolul limite de functii, veti vedea ca ne aflam in cazul particular 0 supra O, pentru ca daca ati reusi sa faceti distanta sociala sa tinda la 0, atunci si diferentele de educatie tind la O. Asa ca limita 0/0 poate sa aiba orice valoare sau sa nu existe.
   Cu sigma aveti dreptate, dar am simplificat, presupunand ca pot sa am o formula compozita care sa faca agregarea diferentelor.
   Dar chiar sunt curios cum ati vrut sa aplicati / verificati formula

 3. Salut,
  Hortentiu, vreau sa iti spun ca eu am analizat aceasta formula in jur de 2 ani si pot sa spun ca am o intelegere mai buna asupra ei.
  Problema esentiala pe care o ai este ca tu consideri ca termenul de sus este tot o constanta (am fost si eu pacalit de acest lucru) .. intr-adevar daca abordam asa situatia vom avea un grafic similar acestuia: http://s23.postimg.org/w4wq4jr0b/1x2simp.gif

  Facand parte din familia functiilor determinate de urmatorul grafic (aproximat prin T/x^2) in functie de cat rezulta T (daca toate diferentele din termenul superior se considera constant in timp):

  Fiindca termenul de sus de fapt implica inca 2 variabile, erotismul maxim poate fi determinat doar prin tehnici iterative si nu poate fi vazut din limita/derivata simpla. Bineinteles ca ne vom folosi de conditiile Karush-Kukn-Tucker pentru determinarea unui maxim printr-o metoda iterativa (minimul functiei negative) (spre exemplu cea a lui Newton: http://en.wikipedia.org/wiki/Newton's_method_in_optimization pentru simplitate in care vom alege un alfa = 0.1 (atat am ales eu si algoritmul a atins stare de convergenta mai rapid pe toate testele) ) , dar nici macar acest lucru nu ne asigura determinarea unui maxim global ci doar unuia local. Pentru a determina o aproximare buna a maximului global vom porni algoritmul cu stari initiale diferite si vom compara rezultatele obtinute. Algoritmul inca ruleaza din luna martie, anul 2012 si pot spune ca minimul “global” current este -1412.31531 daca te ajuta la ceva (de 3 zile nu a mai dat alta valoare).
  Din pacate nici eu nu pot sa spun ca sunt perfect multumit de formula fiindca prezinta simbolul “X”(si cred ca de fapt trebuia sa fie inmultit) ceea ce cred ca a fost o greseala (asta mai putin daca variabilele de sus sunt vectori si acela este produs vectorial, caz in care trebuie sa sterg tot ce am scris in lucrarea mea de doctorat si sa o iau de la capat).

  Cu multumiri,
  Petrica

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s