Stres masculin, stresuri feminine


……….o relatie de cuplu nesatisfăcătoare are efecte diferite la bărbati si la femei în ceea ce priveste nivelul cortizolului (unul dintre hormonii de stress) dupa o zi stresantă la lucru. La bărbati, cortizolul scade la sfarsitul zilei (permitand astfel intrarea in actiune a mecanismelor de refacere) indiferent de calitatea relatiei de cuplu, pe cand la femei nu scade decat dacă relatia de cuplu este satisfăcătoare.

Nu inseamna ca femeile sunt dependente de relatie, iar barbatii nu dau doi bani pe relatie. Doar ca in mintile barbatilor relatia e ceva de care trebuie sa se ocupe in primul rand femeia, iar femeile (desi ar vrea sa poata spune ca e altfel) gandesc exact la fel. Asa ca barbatul vine acasa cu idea ca rolul lui principal tocmai s-a incheiat (iar relatia e un plus, un hobby in care face doar ce are chef); femeia, in schimb, stie ca partenerul are asteptari ca ea sa fie ca noua dupa job (adesea chiar si ea se gandeste astfel).

………Articolul complet pe Ralix.ro

10 réflexions sur “Stres masculin, stresuri feminine

 1. Pe Ralix, are un alt titlu – Nu suntem egali. Nu s-au suparat feministele pe dvs? 🙂
  Oricum, mie imi place mai mult titlul de pe blog.

   1. Nu imi place feminismul agresiv si isteric din zilele noastre. Nu imi place feminismul din zilele noastre care promoveaza avortul, divortul, impreunarea sexelor de acelasi fel, casatoriile gay, care promoveaza in exces ambitioasele carieriste, care incurajeaza agresivitatea verbala, care desconsidera institutia familiala si dispretuieste femeile casnice – si toate astea in numele libertatii si egalitatii. Nu sunt vreo mimoza sensibila, vreo pudibonda sau o frustrata limitata. Si pe mine ma revolta nedreptatea, inechitatile sociale, uneori si eu sunt vocala si temperamentala. Aleg, insa, sa nu simpatizez cu feministele din zilele noastre.
    Dvs. de ce simpatizati cu feministele?

 2. Fenomenul e mai complex. Aş zice că suntem la la patrulea val feminist. Cu primul empatizez, al doilea imi e mai degabă antipatic (dar şi bărbaţii au « meritul » lor în aparitia acestui al doilea val), al treilea imi este simpatic, iar al patrulea mi se pare mai degraba de compatimit.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s