Crede-mă!


Garzeno, 12 august

dongoDupă un drum de o oră şi jumătate cu trenul (oarecum dezamăgitor, pentru că, deşi am parcurs toată latura sa estică, nu am văzut decât rareori Lacul Como – trenul merge mult prin tuneluri sau departe de lac) şi unul de o jumătate de oră cu autobuzul, ajungem la Dongo.

Fetele cred că asta a fost tot; de fapt mai avem încă 7 kilometri, pe care un alt autobuz îi va face în peste 20 de minute – e un drum îngust, cu multe serpentine în ac de păr şi cu o diferenţă de nivel de peste 500 de metri! 

Dar, ajungând aici, la Casa Vacanze Alice (îi fac puţină reclamă, pentru că merită!), am uitat de toate. Pentru că aici toate erau bune şi frumoase.

Şi mica terasă cu scară, şi camerele mari şi luminoase, şi bucătăria curată şi superutilată (iar preţul era ceva mai mic decât dacă aş fi luat două camere într-o pensiune din zona Bran).

Gazda nu făcea economie nici la amabilitate. Ca dar de bun venit nu ne-a oferit vreo bomboană (cam aşa îşi manifestă generozitatea hotelurile la care plăteşti piperat şi primeşti servicii nesărate!), ci o sticlă de damatrà roşu. Damatrà înseamnă îm dialectul lombard « ascultă-mă bine! », « crede-mă! ».

Credeţi-mă, merită să te caţeri până la Garzeno. Priveliştea e minunată în toate direcţiile, iar cu oamenii de acolo e o plăcere să te saluţi.

2 réflexions sur “Crede-mă!

  1. Este sigur ca gazda voastra stia cat de greu se ajunge la ea si de aceea v-a intampinat intr-un mod atat de placut.Ati verificat proverbul:,,Nici o placere fara durere »parcurgand atat de greu drumul pana acolo.

  2. Ce dor mi-ati facut de Italia prin povestile dvs.! Desi in vara aceasta am trecut prin doua tari frumoase, Suedia si Danemarca (Copenhaga a fost cu adevarat o incantare), am spus mereu ca Italia ramane destinatia vacantelor de neuitat.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s