De 20% Speranţă


Sunt zile în care generozitatea ar putea fi culoarea de fond a vieţii. Mă alătur apelului la generozitate al oamenilor de la Hospice Casa Speranţei.

Îhscndrăzniţi. Să credeţi. Să iubiţi. Să speraţi.

Îndrăzniţi să trăiţi. Să dăruiţi viaţă şi speranţă zilelor.

Zilelor noastre în care putem face binele.

Dăruind vei dobândi. Dăruieşte acum. Prezentul e singurul timp real. Fă-l să fie un timp al vieţii.

https://www.youtube.com/watch?v=YOll0TVaiLg

9 réflexions sur “De 20% Speranţă

 1. Felicitari , Melanie !
  Sunt convinsa ca toti cei prezenti pe blogul acesta sunt implicati in actiuni care necesita generozitate ; precum bine spunea Melanie , nu doar in decembrie ,. Si ca acest lucru face parte din viata lor de zi cu zi .
  E bine , totodata , sa fim cu totii prezenti , impreuna , in acelasi loc : ACUM , Hospice Casa Sperantei .

  1. multumesc, Gabi… putina lume e la curent, caci n-am « trâmbitat » pe nicaieri unde si cum ajut – între 4-6h/saptamâna – benevol, evident! de ani, evit din start bigotii si ipocritii(« fariseii »!) care devin generosi sau/si disponibili doar de Craciun si de Pasti…

 2. Important este că au un comportament generos, chiar dacă se manifestă în acest fel doar de Craciun sau de Paşte, nu? A cere lumii ce nu-ţi poate da, iată o sursă nesfârşită de amar…
  Mélanie, cred că eşti o persoană foarte bogată, actul daruirii fiind un drum cu dublu sens: oferi şi primeşti, chiar dacă nu sub forma la care te aşteptai.
  Privind în jur, observ că toţi oamenii dăruiesc ceva cuiva, într-un fel sau în altul: o femeie dă zilnic pâine porumbeilor, un actor îţi încântă seara cu rolul lui, vecina îţi oferă din prăjitura pe care tocmai a făcut-o, cineva te ascultă cu adevărat, altcineva se oferă să plătească cumpăraturile bătrânei din supermarket, care nu are bani destui, o fată se apleacă lângă un copil care plânge şi reuşeşte să îl facă să zâmbească, cineva scrie un articol care îţi schimbă dispoziţia sau perspectiva, o soţie îşi îngrijeşte soţul imobilizat la pat, un prieten te sună să vadă ce mai faci. Chiar şi momentele grele din viaţă sau persoanele cu un comportament mai dificil îţi oferă şansa de creşte spiritual, de a învăţa toleranţa şi compasiunea, de ate cunoaşte.
  Prin urmare, actul dăruirii îmbracă nuanţe infinite, iar eu respect în egală măsură darul mărunt, de zi cu zi, alături de darul voluntariatului (a-ţi oferi timpul în folosul altora) sau de cel material.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s