Despre plăcerea calmă de sine


Se bucură în ultima vreme de un succes dubios expresia “a se iubi pe sine”. Spun dubios pentru că adesea implică ideea “mă iubesc pentru ca am descoperit motive pentru care merit sa fiu iubit”; or, “placerea calmă de a fi eu insumi” (Carl Rogers) nu are nici o legatura cu “meritul”. Meritul e un diferenţiator faţă de altii şi induce ideea competiţiei, or, a mă placea pe mine însumi merge în paralel cu empatia fata de altii.

…….. mai mult pe Ralix.ro (aici)

Dragostea romantica a fost inventata tarziu in istoria erotica a umanitatii. Mai precis, chiar in epoca artei si literaturii numite romantice. Lui Romeo nu i-ar fi trecut prin cap sa o invite pe Julieta la o cina romantica. Nici macar la un picnic. Sau poate credeti ca veti gasi in textul lui Shakespeare macar o vaga aluzie la un week-end romantic la Lacul Garda (la doua ore de mers cu caleasca de Verona!)? Nici gand! – See more at: http://ralix.ro/peisaj-amoros/#sthash.HEL3fsDq.dpuf

7 réflexions sur “Despre plăcerea calmă de sine

  1. Este suficient sa deschid pagina de facebook pentru a constata ca sunt aproape inexistenti cei care simt o placere calma de a fi ei insisi si din ce in ce mai multi cei care se iubesc/se plac pe sine in mod laudaros, cu zgomot, pentru ca ei merita indiscutabil. Cel mai mult ma amuza pozele cu buchetele de flori, deasupra carora doamnele pun eticheta « pentru ca merit ».
    Stiu ca nu aveti pagina de facebook. Merita sa va faceti, zic eu. Este o ocazie buna de a manifesta empatia…

  2. Pagina de facebook se poate transforma usor in « microb ». Pentru cei ce nu au pagina de facebook, nu le recomand sa isi faca, eu am si deja m-a cam prins « microbul ».

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s