Viaţa nu e în altă parte


Singurătatea dăuneaza grav sănătăţii. Mai mult decât fumatul. Dar mai puţin decât relaţiile ambivalente – pasionale, dar conflictuale.

Nu vorbim doar despre sănătatea mentală, ci despre sănătate în general. Vorbim despre boală şi moarte. Numeroase studii au arătat că singurătatea afectează serios sistemul imunitar. Şi că persoanele care nu au prieteni, confidenţi, o reţea de sprijin social, au un risc de două ori mai mare de moarte prematură.

Alte efecte negative ale singurătăţii, probate ştiinţific, sunt: scăderea calităţii somnului, creşterea tensiunii arteriale, oboseală cronică, recuperarea mai lentă dupa unele boli sau evoluţia agravată a altora.

…………….articolul complet pe Ralix.ro (aici)…………………………………………..

3 réflexions sur “Viaţa nu e în altă parte

  1. Nu pot sa nu constant diferenta dintre cele doua titluri: unul specific si definitoriu jurnalistic (Singuratatea dauneaza grav sanatatii) si celalalt puternic motivational si inspirational (Viata nu e in alta parte), amandoua la fel de adevarate si de reale. Remarc, totodata, uitandu-ma la numarul de like-uri, ca dupa articolul « Divortul nu e o despartire », iata ca o alta tematica similara – singuratatea – capteaza atentia si preferintele cititorilor. Va intrebati oare de ce? Sa vorbeasca oare aceasta statistica despre alienarea si instrainarea noastra ca fiinte? Ati avut pe Ralix articole atat de bune, povesti atat de frumoase, ca stil si continut, dar mult mai putin apreciate, ca-mi vine greu sa cred ca astfel de subiecte sunt pe placul cititorilor…

    P.S. Ce bine ar fi fost poate daca as fi constientizat si eu mai devreme ca « viata nu e in alta parte » si nu as fi cautat mereu sa fiu in « alta parte » …

  2. Corect, singuratatea este grea si genereaza boli, dar trebuie sa ne obisnuim cu ea daca alte solutii nu exista, daca nu gasim pe nimeni, trebuie sa ne facem ocupatii, activitati sa ne omoram timpul, sa nu simtim cand acesta trece, un fel de terapie ocupationala. Traim intr-o lume putreda, trecem prin vremuri grele din toate punctele de vedere: economic, social, politic si trebuie sa facem fata indiferent ca suntem singuri sau nu. Relatiile interumane s-au racit, dar viata merge inainte indiferent cum.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s